Zistite prečo je káva s citrónom taká užitočná

cup of coffee with lemon slice reflection and blur background

Niekto kedysi myslel, že s citrónom môžete piť len čaj, ale skutoční milovníci kávy vedia, že kúsok kyslého citrónu v silnom espresse zvyšuje účinok povzbudzujúceho nápoja. Jasná, zdravá a vôbec triviálna káva Romano má jasnú chuť, je známa svojim osviežujúcim účinkom a kombináciou jemnej kyslosti a jemnej horkosti dobyje od prvej kvapky.

„Aby silný nápoj neublížil, ale naopak prináša maximálny prínos, dali sme do našej rannej kávy citrón ,“ hovoria lekári a zdá sa, že nemá zmysel spochybniť ich názor. A tu je dôvod, prečo!

Káva s citrónom

Osviežujúca a osviežujúca káva s citrónom získala svoj názov z dôvodu: Taliansko je jeho rodiskom, alebo skôr báječný Rímom. Tam ju varia a pomaly pijú na doslovom každom rohu a na varenie používajú iba prírodné zrná, čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a kôru.

Prečo presne citrón? Citrónová šťava má jedinečnú vlastnosť – znižuje negatívne účinky kofeínu na telo, takže káva dáva pozoruhodný náboj pevnosti po náročnom dni práce a pomáha prebudiť skoro ráno bez negatívneho vplyvu.

Jesť citrónovú kávu môže takmer všetko, získať nielen veľkú radosť, ale aj prospech. Ale sú ľudia, ktorých diéta by nevyhnutne mala obsahovať osviežujúci nápoj!

PRE KOHO JE UŽITOČNÁ KÁVA S CITRÓNOM

  1. Lemonová káva je vhodná pre ľudí s nízkym krvným tlakom, ako aj pre tých, ktorí trpia chronickou migrénou. V rovnakej dobe káva, jemne ovplyvňujúce telo.
    Tí, ktorí pracujú veľa, spia len málo a vo všeobecnosti trpia nedostatkom vitality, bude tiež užitočné získať energiu zo silného nápoja s citrónom. Ak chcete espresso, je lepšie piť ju skoro ráno a 40-60 minút po raňajkách a po obede.
  2. Kofeín stimuluje centrálny nervový systém, zvyšuje krvný obeh, normalizuje metabolické procesy a odstraňuje toxíny z tela. Kombinácia týchto faktorov robí kávu vynikajúcim liekom proti prechladnutiu a ak pridáte citrónovú šťavu do nápoja, hojivý účinok sa výrazne zvýši.
  3. Je tiež užitočná pre tých, ktorí trpia nedostatkom chuti do jedla. Káva spôsobuje, že žalúdok nie je lenivý a produkuje viac tráviacich štiav a je lepšie používať silný nápoj po jedle a vždy s plátkom citróna.
  4. Keďže káva v spoločnosti s citrónovou šťavou pomáha zlepšovať metabolické procesy a toxíny z tela, jeho mierna konzumácia priaznivo ovplyvňuje zdravie a vzhľad pokožky.

Kávovary pridávajú do kávy romano krém, alkohol, zázvor, med, a dokonca aj kyslou smotanou, ale osobne preferujem klasický recept osviežujúceho nápoja, ktorého správna príprava zaručuje nezabudnuteľné potešenie.

Káva Romano

PRÍSADY

  • 7 g mletej organickej kávy
  • 30 ml čistej vody
  • 5 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • kôra z jedného citrónu
  • cukor na chuť

PRÍPRAVA

  1. Pripravte si kávu s kávovarom. Ak v kuchyni nie je taká jednotka, použite kávovar Turk alebo geyzer.
  2. S citrónom starostlivo odstráňte chuť a stlačte šťavu. Uistite sa, že v nej nie sú žiadne kôstky ani dužiny.
  3. Do citrónovej kávy nalejte citrónovú šťavu, ozdobte kôrou alebo citrónom a pridajte cukor podľa vkusu. Vychutnajte si kávu!

Fanúšikovia najsilnejšieho expresa s citrónom sa nemôžu obávať poškodenia zdravia, pretože lekári hovoria, že kombinácia prírodnej kávy a kyslého citrónu je naopak veľmi užitočná. Káva s citrónom je skutočným nálezom pre tých, ktorí pijú silnú kávu a pre tých, ktorí chcú dopriať svoje chuťové poháriky niečím neobvyklým. Jasná a kreatívna, táto káva sa stane príjemnou rannou tradíciou.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>