Zázvorová medicínka: Pripravte si ju doma a choroby sa vám budú oblúkom vyhýbať

Určite mi dáte za pravdu, že zázvor je jedna z top surovín, ktoré sa nájdu možno aj vo vašej kuchyni. Je zdravý, obsahuje veľké množstvo telu prospešných látok a jeho chuť je síce trochu ostrejšie, ale mne osobne to vôbec nevadí. Zázvor mám doma vždy. Dá sa použiť do varenia, robím si z neho čaj, ale to, na čo som „narazila“ tentoraz, o to sa s vami jednoducho musím podeliť.

Zázvorový základ, alebo ak chcete sirup, je liek, ktorý zatočí s každou chrípkou, či nachladnutím. Pridať ho môžete do limonády, ale ešte lepšie je, ak si ho pridáte do čaju, namiesto toho, aby ste siahali po instantných nápojoch ako je theraflu, či Coldrex. Navyše ho môže v pokoji piť aj malé dieťa, takže sa nemusíte báť vedľajších účinkov v podobe nadmernej spavosti.

Celý proces uvoľňovania prospešných látok funguje na princípe, že k zázvoru pridáte cukor, ktorý podporí kvasenie. Najlepšie je, ak zázvor zakúpite na trhu, prípadne v obchode a pripravíte si rovno zásobu na celú jeseň a zimu.

Budete potrebovať:

  • čerstvý zázvor
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • vodu
  • veľký zavárací pohár alebo dobre uzatvárateľnú sklenenú nádobu

postup:

Na prípravu si pokojne pripravte aj dva väčšie korene zázvoru. Medicína bude silnejší, ostrejšie, ale o to účinnejšie. Zázvor si nastrúhame a dáme do misky. Pridáme k nemu 1 lyžicu cukru a 2 lyžice vody. Misku prikryjeme a necháme kvasiť na teplom mieste v kuchyni. Tu však naša príprava nekončí.

Počas nasledujúcich 5 dní pridajte do misky každý jeden deň 2 lyžice nastrúhaného zázvoru, 1 lyžicu cukru a 2 lyžice vody. Zázvor v miske začne postupne peniť a bude mať podobnú vôňu ako pivo.

Po piatich dňoch kvasenia je medicína pripravená na užívanie. Nádobu uskladnite v chladničke, kde vám vydrží naozaj veľmi dlho. Ak chcete ešte viac podporiť proces kvasenia, aspoň raz za týždeň pridajte do nádoby 2 lyžice nastrúhaného zázvoru, 1 lyžicu cukru a dve lyžice vody.

Ako užívať tento domáci liek?

Pokojne si dajte jednu až dve lyžičky medicíny do pohára a zalejte ho cca 40 stupňovú vodou, nie vriacou. Pridajte citrón a po troškách pite na boľavé hrdlo, nádchu, či chrípku.

Ak chcete, pripravte si aj bylinkový čaj, cca liter, ktorý oslaďte medom. Do čaju primiešajte 1 kopcovitú polievkovú lyžicu zázvorové medicíny. Čaj vypite letný.

Verím, že vás choroba bude obchádzať oblúkom. Touto medicínou podporíte svoj imunitný systém a užijete si jeseň a zimu bez choroby.

ZDROJ:nosalty.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>