Zázračná cesnaková polievka vyrobená z 52 strúčikov cesnaku, poradí si s chrípkou a dokonca aj norovírusom

Nedávne a významné zistenie z Washingtonskej štátnej univerzity ukazuje, že cesnak je stokrát účinnejší ako dve populárne antibiotiká pri boji proti chorobám spôsobujúcim baktérie, ktoré sú bežne zodpovedné za choroby spôsobené jedlom.

Keď je cesnak rozdrvený, aliín sa stáva alicínom. Výskum ukazuje, že alikin pomáha znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak a tiež pomáha predchádzať vzniku krvných zrazenín. Cesnak môže tiež znížiť riziko vzniku aterosklerózy (kalenie artérií). Zlúčeniny v tejto známej žiarovky zabíjajú mnoho organizmov, vrátane baktérií a vírusov, ktoré spôsobujú uši, chrípku a nachladnutie.

Výskum poukazuje na to, že cesnak je tiež účinný proti tráviacim ochoreniam a hnačkám. Navyše, ďalšie štúdie naznačujú, že táto bežná a známa rastlina môže pomôcť zabrániť nástupu rakoviny.

„Táto chemikália je už dlho známa svojimi antibakteriálnymi a antifungálnymi mocnosťami,“ hovorí Helen Bondová, konzultantka a hovorkyňa britskej Dietetickej asociácie v Derbyshire.

Zloženie:

  • 26 neošúpaných strúčikov cesnaku
  • 26 ošúpaných strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 3 a pol šálky rastlinného vývaru
  • 1a 5 lyžičky čerstvého tymianu
  • 2 šálky nakrájanej cibule
  • 1/2 šálky čerstvého postrúhaného zázvoru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kajenskej papriky
  • 4 plátky citróna

Postup:

Predhrejte rúru na 180 ° a vložte 25 neošúpaných strúčikov na malý plech na pečenie. Posypte morskou soľou, pokvapkajte olivovým olejom. Prikryte alobalom a pečte asi 45 minút. Cesnak vyberte z plechu a dajte ho do menšej misy.T

Maslo roztopte na strednom ohni a pridajte tymian, cibuľu, zázvor a kajenskú papriku . Smažte asi 6 minút a potom do panvice pridajte 25 strúčikov neošúpaného cesnaku a cesnak, ktorý predpekali v rúre. Pred pridaním vývaru smažte 3 minúty. Potom varte asi 20 minút alebo až je cesnak veľmi mäkký. Polievku rozmixujtev mixéri a potom ju nalejte späť do misky. Pridajte kokosové mlieko a varíte niekoľko minút. Nakoniec pridajte morskú soľ a korenie.

Vytlačte šťavu z 1 citrónového plátku do každého taniera a môžete jesť, obrú chuť!

Možno pripraviť 1 deň dopredu. Skladujte v chladničke. Prehrievajte na strednom ohni a občas premiešajte.

ZDROJ:healthyfoodplace.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>