Vyhodiť šupku z jablka je veľký hriech, keď sa dozviete o jej výhodách, nikdy to už neurobíte

Jablko je obľúbené ovocie, ktoré je známe svojimi neuveriteľnými terapeutickými vlastnosťami, ktoré zahŕňajú zdravú hydratáciu, diuretické vlastnosti, zníženie hladiny cholesterolu v krvi (LDL), účinky zápchy, okrem iného.

Ale okrem týchto výhod, nedávno sa zistilo, že jablková kôra je veľmi silná, pokiaľ ide o boj s hypertenziou.

Aké výhody má šupka z jabĺk

Hypertenzia je tiché ochorenie, ktoré čoraz viac zaútočí na ľudí z dôvodu zlej stravy, denného stresu a fajčenia, ktoré sú v našich dnešných dobách normálne. Medzi príznakmi hypertenzie patria silné bolesti hlavy, nevoľnosť alebo vracanie, zmeny videnia, krvácanie z nosa alebo zmätenosť.

Ak zistíte, že máte jeden alebo viac príznakov, ktoré sme už spomenuli, je veľmi dôležité, aby ste navštívili svojho lekára, aby mohol vykonať presnú diagnózu a primeranú liečbu. Každopádne lepšie ako liečiť, je zabrániť prírodnými zložkami, ako sú jablká.

Niektoré nedávne štúdie potvrdzujú, že jablko slúži na dosiahnutie zníženia arteriálneho tlaku vďaka obsahu flavonoidov, hlavne kvercetínu, ktoré majú vo svojej šupke. Výťažok zo šupiek jabĺk sa teda podieľa na regulácii hormónov súvisiacich s krvným tlakom, čo zlepšuje funkciu obehového systému a zabraňuje vazokonstrikcii, ktorá môže napadnúť krvné cievy.

Existujú aj iné prírodné zložky, ktoré sú účinné pri liečbe hypertenzie, ako je výťažok z jabĺk. Tak je to v prípad extraktu zo zeleného čaju, kakaa a mliečnych látok, ktoré obsahujú silný hypotenzívny účinok.

ĎALŠIE VÝHODY ŠUPIEK Z JABĹK:

  • Pomáha detoxifikovať pečeň, pretože má cysteín.
  • Znižuje hladinu zlého cholesterolu v krvi.
  • Zabraňuje vzniku hyperglykémie, pretože má pektín.
  • Pomáha liečiť nespavosť vďaka obsahu vitamínu B12.
  • Pomáha znižovať horúčku.
  • Bojuje proti hnačke a zápche.
  • Stabilizuje produkciu žalúdočných štiav, takže pomáha bojovať proti gastritíde a vredom.
  • Má fosfor, ktorý z neho robí vynikajúceho spojenca pre problémy s pamäťou.

Najlepšia vec týkajúca sa jablka je to, že je ju veľmi jednoduché získať, je úsporná a prispôsobí sa akémukoľvek typu jedla. V tomto zmysle ho môžete konzumovať ako surové, tak aj pražené alebo v šalátoch, v šťavách alebo v pyré. Môžete si vybrať to, čo  chcete, a nebojte sa, pretože jablko nemá žiadne vedľajšie účinky.

zdroj:remedieshouse24.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>