Moja matka každú jeseň pripravuje v rýchlej marinade túto nádhernú kapustu, ktorú miluje absolútne každý. Marinovaná kapusta s ocotom na vode – len chutné!
Lahodná rýchlo nakladaná kapusta
ZLOŽKY
- 2-3 kg biele kapusty
- 9 polievkových lyžičiek cukru
- 1,5 litra vody
- 200 ml 9% octu
- 2-3 mrkvy
- 2 polievkové lyžice soli
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička mletého korenia
PRÍPRAVA
- Do panvice nalejte vodu, pridajte soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie. Priveďte ju do varu.
- Umyte kapustu, očistite a rozrežte každú hlavu na 8-10 častí.
- Očistite mrkvu a nastrúhajte na veľkom strúhadle.
- Nakrájajte cesnak.
- Všetku zeleninu dajte do vhodnej nádoby a zalejte soľankou-pripraveným roztokom.
- Keď sa soľný roztok ochladí, vložte do chladničky nádobu aj z kapustou na jeden deň. Ak chcete korenia, môžete použiť viac, aby chuť kapusty bola viac nasýtená. Rýchla nakladaná kapusta s ocotom je veľmi chutná a korenistá.
Bon appetit! Jedzte kapustu a zásobte sa vitamínmi. Ponúknite svojim priateľom recept na nakladanú kapustu.
ZDROJ:TAKPROSTO.CC