Už nemusíte kupovať predražené maslo v obchode? Vyrobte si vlastné len za 10 minút


Vyrobiť si domáce maslo je jednoduchšie ako by sme si mohli myslieť, zdravšie a aj cenovo dostupnejšie. Inšpirujte sa týmto receptom a pripravte si domáce maslo.

Potrebujete:

  • Smotanu na šľahanie (30 až 33 %) – 0,5 l
  • Mixér alebo kuchynského robota

 Postup prípravy:

Do mixéra nalejte ½ litra smotany a miešajte cca 10 minút. Nezľaknite sa! Smotana najprv zmení svoju konzistenciu a vytvorí sa z nej hmota takmer ako šľahačka. Neprestaňte mixovať a miešajte dovtedy, kým šľahačka nezmení svoju konzistenciu a nevytvorí sa z nej hrudkovitá hmota. V tejto chvíli sa smotana rozdelí na maslo a cmar. Tento cmar, ktorý vyzerá ako zakalená tekutina, preceďte. Na stenách mixéra alebo robota vám zostane maslo, ktoré dajte zo stien dole, a z neho vytláčať zvyšok tekutiny. No a maslo je hotové! Ak chcete, aby vám vydržalo čo najdlhšie, tak ho premyte studenou vodou. Do mixéra pridáte ľadovú vodu a maslo necháte mixovať ďalších 30 sekúnd.

Vodu vylejte a teraz vám už naozaj ostane chutné domáce maslo, ktoré môžete podľa svojej chuti ochutiť. Nezabudnite ho skladovať v uzavretej nádobe a hlavne v chladničke.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>