Uvarte si namiesto čaju alebo kávy tento nápoj, je oveľa zdravší a chutnejší

Ako dospelí väčšina ľudí pije čaj alebo kávu, len málo ľudí kakao. Skôr deti ho pijú. Avšak v chladnom počasí si nemôžete predstaviť nič lepšie ako pohár horúceho kakaa.

Pre tých, ktorí pravidelne pijú kakao, je dobrá správa: výskum ukázal, že v kakae je veľa užitočných látok, ktoré nielen pomôžu telu, ale aj robia to krásnejšie. To je však ďaleko od všetkých výhod kakaa.

Užitočné vlastnosti kakaa

  • Hoci kakao má nízky obsah kofeínu, je známe, že kakao má osviežujúci, vzrušujúci účinok. To je presne dôvod, prečo neponúkame spotrebu kakaa v druhej polovici dňa.
  • Kakao obsahuje užitočné látky, ktoré zlepšujú pamäť, stimulujú činnosť mozgu a majú priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu vo vašom tele.
  • Vzhľadom na vysoký obsah zinku je užitočný pre vlasy a pokožku. Bolo preukázané, že dospievajúci majú spojitosť medzi nedostatkom zinku a alkoholom a drogovou závislosťou; sklon k návyku sa zvyšuje s nedostatkom zinku.
  • Iba v kakae je takzvaná “ kokohilová “ zlúčenina. Táto zlúčenina stimuluje bunkový rast, podporuje hojenie rán a zabraňuje tvorbe vrások. Preto je vhodné, aby mnohí pridal kakaový prášok na omladzujúce masky.
  • Kakao je bohaté na epikatechín, ktorý zvyšuje celkovú imunitu a pomáha predchádzať infarktu, mŕtvici, cukrovke a rakovine.
  • Už veľká šálka kakaa má chudnúci efekt, však, aj napriek vysoký kalorický obsah kakaa, nedôjde k zvýšeniu telesnej hmotnosti, takže bez obáv pite pri chudnutí kakao.
  • Napokon je v kakau veľa antioxidantov, horčíka a vitamínov, takže sa odporúča, aby bola pravidelná spotreba kakaa u starších ako 40 rokov.

Ako urobiť lahodný kakaový nápoj?

Teraz sa môžete oboznámiť s veľmi lahodným, ale horúcim nápojovým receptom, ktorý je založený na kakaovom prášku. Vyskúšajte to sami, verte, že namiesto toho, aby ste hosťom ponúkali kávu a čaj, ocenia tento nápoj pre svoju lahodnú chuť a vôňu!

zloženie:

  • 2 šálky mlieka (najmä z jemných mandlí)
  • jedna a pol polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • polovica čajovej lyžičky
  • cukor alebo jazmín (stevia)

príprava:

Vložte ingrediencie do hrnca a položte  na oheň. Počas miešania dôkladne premiešajte, aby sa zložky úplne rozpustili. Pre tento účel sa odporúča použiť šľahač. Odložte horúci nápoj z ohňa a nalejte do pohárov.

Môžeme pozvať svojich priateľov a vychutnať si lahodnú vôňu a chute nádherného kakaového nápoja. Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>