Udržte na uzde štítnu žľazu, rad potravín, ktoré vám v tom dokážu pomôcť

Za stav štítnej žľazy do veľkej miery závisí od stavu celého organizmu. Preto je mimoriadne dôležité nepovoliť vzniku rôznych ochorení tohto životne dôležitého orgánu. A ak už existujú, je potrebné vyvinúť maximálne úsilie, aby čo najskôr zastavili ich vývoj. A do veľkej miery to prispeje k našej strave. Aké sú produkty na udržanie zdravia štítnej žľazy?

Prečo je dôležité, aby štítna žľaza fungovala správne?

Správna a presná činnosť štítnej žľazy je pre ľudské telo veľmi dôležitá, pretože tento orgán vykonáva množstvo dôležitých funkcií. Štítna žľaza je zodpovedná za normálny metabolizmus, pomáha stabilizovať nestabilné hormóny, sa aktívne podieľa na obnove kostného tkaniva, normalizuje bunkový rast a následné delenie, a syntetizuje vápnik v tele, čo do značnej miery prispieva k posilneniu kostí. Tento orgán je zodpovedný za sekréciu troch hormónov, a dva z nich sú zodpovedné za rast spojivového tkaniva a jej regeneráciu, a tretí má priamu úlohu v bunkovom metabolizme vápnika. Okrem toho tieto hormóny pomáhajú regulovať životne dôležité procesy, ako je pohyb, palpitácie, dýchanie, reprodukčné funkcie atď.

Systematické používanie určitých produktov môže nielen zabrániť výskytu týchto problémov, ale tiež značne uľahčí stav pacienta, rovnako ako výrazne zvýšiť účinnosť lieku.

Ktoré potraviny sú obzvlášť užitočné pre udržanie štítnej žľazy?

Morská kapusta. Tento užitočný výrobok môže nielen zlepšiť funkciu štítnej žľazy a stabilizovať metabolizmus, ale tiež pomáha normalizovať krvný tlak a hladinu hemoglobínu. A morská kapusta napomáha rozvoju mentálnych schopností všetkými možnými spôsobmi.

Červený kaviár. Okrem prospešných účinkov na štítnu žľazu, červený kaviár dokonale prispieva k posilneniu rôznych tkanív a kostí, zotaviť a normalizovať krvný obeh, posilniť a čistí cievy, posilňuje imunitu, výrazne znižuje riziko vzniku krvných zrazenín a dokonca normalizuje hemoglobín.

Goji bobule. S pomocou týchto úžasných bobúľ je možné nielen k udržaniu zdravia štítnej žľazy, ale tiež výrazne zlepšiť kardiovaskulárny systém, normalizuje spánok a spomaľuje starnutie buniek. Navyše goji bobule pomôžu všetkými možnými spôsobmi znížiť hmotnosť počas stravy a pomôcť zastaviť vývoj rakovinových buniek.

Tomelo. Báječné ovocie, bráni rozvoju rôznych ochorení štítnej žľazy a pomáha posilňovať krvné cievy, črevá, a výrazne znížiť riziko vzniku obličkových kameňov. Je užitočné ho jesť a zabrániť onkológiickým chorobám alebo normalizovať krvný tlak. A má priaznivý účinok na nervový systém a dokonale tónuje telo.

Para orechy. Vynikajúci nástroj, a to nielen k udržaniu zdravia štítnej žľazy, ale aj na zabránenie erektilnej dysfunkcie u mužov, ako aj k zvýšeniu ochranné vlastnosti imunitného systému. Tieto lahodné orechy nevyhnutne pomôžu zlepšiť črevné ťažkosti a rýchlo vyčistiť  črevo a tiež podporia omladenie.

Zelená zelenina. Ako je kapusta, brokolica a tak ďalej. D. S pomocou týchto zeleniny môžu nielen významne zlepšiť stav štítnej žľazy, ale aj na odstránenie prebytočnej kvapaliny, prekonať rôznych infekcií a normalizovať hormóny. Okrem toho spoľahlivo ochraňujú bunky tela pred extrémne nežiaducou oxidáciou a aktívne inhibujú vývoj rakoviny.

Pohánka. Liečebný účinok pohánky sa neobmedzuje na priaznivý účinok na zdravie štítnej žľazy – táto užitočná krupica normalizuje zrážanlivosť krvi, zbaví telo toxínov a významne prispieva k posilneniu cievnych stien. Je veľmi užitočné použiť ju a diabetikov, pretože pomáha predchádzať náhlemu skoku glukózy.

Aké potraviny budú mať prospech z hypertyroidizmu? Ľudia, ktorí trpia hypertyreózou, neodporúča sa príliš často konzumovať potraviny bohaté na jód, ale musia zahrnúť do svojho jedálnička ľahšie produkty, ako kefír, jogurt, mäso a ryby s nízkym obsahom tuku odrôd, rovnako ako je syr a mlieko.

Zelenina na hypertyroidizmus je najlepšie konzumovaná surová, bez ostrých alebo šalátových omáčok. Navyše mnohí lekári odporúčajú, aby pacienti s hypertyreózou zahrnuli do svojej stravy prírodné vlákno – presne to isté, čo sa často objavuje v ponuke diabetikov. Dokonale sa vyrovná s pocitom hladu, výborne vylučuje z tela a napomáha obnoveniu črevnej mikroflóry a čisteniu čriev od toxínov.

Aké potraviny by sa mali zahrnúť do ponuky, keď sa rozšíri štítna žľaza?

Spolu s užívaním liekov obsahujúcich jód, sa odporúča jesť tekvica, čučoriedky, červená repa, egreše, kapusta, maliny, rastlinný olej, cesnak, krevety, ryby, mušle a naklíčené zrná pšenice, zeleru a medu. Čo sa týka nápojov, mali by ste najprv venovať pozornosť bylinných čajov (obzvlášť dobré sú čaje rebríčka, rovnako ako z chmeľu alebo šalvie), kompóty a sušené ovocie).

Vyraďte zo svojho jedálnička údeniny, mäsa, cestoviny, klobásy, koláče, rýchle občerstvenie, alkohol, rôzne omáčky, limonády a kávy.

ZDROJ:diets.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>