Takmer každý deň jeme tieto produkty a nemáme ani tušenie, že spôsobujú zápaly v našom tele

Väčšina ľudí, najmä tých, ktorí sa starajú o svoje zdravie, neustále pracujú na zavedení zdravších a výživných potravín do svojej každodennej stravy. Zdravé tuky a bielkoviny sú jedny z najlepších doplnkov, zatiaľ čo spracované potraviny a pridaný cukor sú škodlivé a treba sa im vyhnúť. Kým profil zásobovania potravinami je veľmi dôležitý, je tiež dôležité si uvedomiť, že rôzne produkty sú vyrobené z rôznych komponentov, ktoré môžu mať vplyv na telo do tej miery, že môžu skôr ublížiť. Najmä môže dôjsť k zápalu vďaka výrobkom.

Výrobky, ktoré spôsobujú zápal

1. Jogurt

Jogurt je považovaný za vhodný výber na raňajky, a to je určite pravda, ale to je dôležité skontrolovať štítok, keď si ju kúpite. Dnes majú mnohé jogurty rovnaký obsah ako zmrzlina a majú cukor a tuk. Cukor môže spôsobiť zápal a iné problémy, ako je prírastok hmotnosti, takže je dôležité vybrať si taký, ktorý neobsahuje cukor. Niektoré z najlepších možností zahŕňajú probiotiká a grécky jogurt.

2. Paradajky

Paradajky sú v rovnakej skupine ako biele zemiaky, paprika a zelená paprika. Paradajky sú chutné, výživné a neškodné potraviny, ak nie ste citliví na solanín. Spotreba paradajky môže viesť k zápalu, čo zvyšuje riziko ochorenia srdca, podporuje rast nádorov a spôsobuje bolesť v kĺboch.

 

3. Citrusové plody

Zatiaľ čo väčšina ľudí má problémy s citrusových plodov, aj keď majú veľa výhod pre zdravie tých, ktorí majú alergiu z citrusov môžu nastať zápal, ktorý následne prispieva k chronickým ochorením. Podľa prieskumu univerzity zdravotníctva a vedy, Oregon, koláč čerešňový je jedným z najlepších protizápalových liekov, čo z nich robí ideálne pre tých, ktorí trpia alergiami na citrusy.

4. Ryža

Množstvo odrôd ryže sú užitočné, výživné a plné zdravotných výhod. Rafinované uhľohydráty a vysoko spracovaná biela ryža však nemá žiadnu nutričnú hodnotu a môžu spôsobiť zápal. Dôvodom je, že sacharidy sa rýchlo premenia na cukor.

5. Orechy

Orechy sú vynikajúcim zdrojom dobrých tukov a sú jedným z najlepších a najzdravších potravín známych ľudstvu! Tí, ktorí trpia osteoartrózou, by sa im mali vyhnúť, pretože histamín v orechoch môže napadnúť kĺby a viesť k bolestivému zápalu. Takže ak pocítite bolesť po jedle, premýšľajte o odstránení orechov z vašej stravy.

ZDROJ:FITHACKER.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>