Šupka z cibule, nepatrí do koša. Tieto dôvody vás o tom presvedčia

Cibuľa patrí medzi zeleninu, bez ktorej sa nezaobíde žiadna gazdiná, horšie je, že ľudia vyhadzujú najzdravšie a najchutnejšie časti  potravín, a len nepatrné percento z nich skončí ako kompost.

Šupky z ovocia a zeleniny sú najbohatšie na živiny. Samozrejme to neplatí o šupke z cibule, tá nie je jedlá, ale obsahuje účinné látky.

Vonkajšie vrstvy cibule sú bohaté zdroje flavonoidov a zvlášť quercetínu. Ide o veľmi silný antioxidant s protizápalovými účinkami. znižujú vysoký krvný tlak a zabraňujjú arterioskleróze, majú antibakteriálne vlastnosti, znižujú hladinu cukru v krvi, ničia rakovinové bunky, zastavia krvácanie z nosa a dodajú Vášmu imunitnému systému správne množstvo vitamínu C.

Vývar z cibuľových šupiek je výborným prírodným liekom na kŕče. Príprava: 1 lyžičku rozdrvených cibuľových šupiek zalejete 1 šálkou vriacej vody a nechajte sedieť 10 minút. Každý večer vypite 200 ml tohto vývaru.

Cibuľová šupka je vynikajúcim pomocníkom pri liečbe kožných ochorení ako sú dermatitídy, odreniny, kurie oká alebo iné podráždenia kože. Nasekané cibuľové šupky zmiešajte s bravčovou masťou v pomere 2:3 a zmes nanášajte na postihnuté miesta dvakrát denne.

zdroj: http://www.healthiswealthofheart.com/

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>