Štúdie potvrdili, že pravidelná konzumácia červenej cibule výrazne znižuje riziko rakoviny

Keď nabudúce pôjdete po uličke vášho obchodu s potravinami, možno budete chcieť osloviť červenú cibuľu, ak hľadáte boj proti rakovine.

V prvej štúdii, aby sme zistili, aká efektívna je cibuľa pestovaná na Ontáriu pri zabíjaní rakovinových buniek, vedci z G zistili, že nie všetky cibule sú vytvorené rovnako.

Výskumníci testovali päť druhov cibule pestovaných v Ontáriu a objavili sa na červenej variácii odrody červenej cibule Ruby Ring.

Cibuľa ako superpotravina ešte nie je dobre známa. Ale obsahujú jednu z najvyšších koncentrácií quercetinu, typu flavonoidu a cibuľa Ontario sa môže pochváliť obzvlášť vysokou hladinou zlúčeniny v porovnaní s niektorými časťami sveta.

Štúdia Guelph ukázala, že červená cibuľa má nielen vysokú hladinu quercetínu, ale aj vysoké množstvo anthokyanínu, ktoré obohacuje vlastnosti vychytávania molekúl quercetínu, povedal Murayyan, vedúci štúdie.

„Anthocyanin je nápomocný pri poskytovaní farieb pre ovocie a zeleninu, takže to dáva zmysel, že červená cibuľa, ktorá je najtmavšia vo farbe, by mala najväčšiu silu proti rakovine.“

Nedávno publikované v Food Research International, štúdia zahŕňala umiestnenie buniek rakoviny hrubého čreva v priamom kontakte s kvercetínom extrahovaným z piatich rôznych odrôd cibule.

„Zistili sme, že cibuľa je vynikajúca pri zabíjaní rakovinových buniek,“ povedal Murayyan. „Cibuľa aktivuje cesty, ktoré podporujú rakovinové bunky, aby podstúpili smrť buniek. Podporujú nepriaznivé prostredie pre rakovinové bunky a narúšajú komunikáciu medzi rakovinovými bunkami, čo inhibuje rast. “

Výskumníci tiež nedávno zistili, že cibuľa je účinná pri usmrcovaní buniek rakoviny prsníka.

„Ďalším krokom bude testovanie mocností boja proti rakovine zeleniny v ľudských skúškach,“ povedal Murayyan.

Tieto zistenia vyplývajú z nedávnej štúdie výskumníkov o novej extrakčnej technike, ktorá eliminuje použitie chemikálií, čím sa quercetín nachádza v cibuli vhodnejšej na konzumáciu.

Iné metódy extrakcie používajú rozpúšťadlá, ktoré môžu zanechať toxický zvyšok, ktorý sa potom prehltne v jedle, povedal Neethirajan.

„Táto nová metóda, ktorú sme testovali ako účinná, využíva len prehriatu vodu v tlakovej nádobe,“ povedal. „Vyvinutie metódy extrakcie chemickej látky je dôležité, pretože to znamená, že môžeme používať vlastnosti boja proti rakovine cibule v nutraceutikách a vo forme tabliet.“

Aj keď môžeme v súčasnosti zahrnúť túto superpotravinu do šalátov a na hamburgery ako preventívne opatrenie, výskumníci očakávajú, že cibuľový extrakt bude nakoniec pridaný do potravinárskych výrobkov, ako je džús alebo pečivo, a bude sa predávať vo forme tabliet ako typ liečby rakoviny.

ZDROJ:.gardeningchannel.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>