Starobylý recept na zázvorovo cesnakovú polievku, by si mal pripraviť každý kto bojuje s chrípkou, prechladnutím a nadbytkom hlienu

Zima je stále tu a to znamená, že chrípková sezóna tiež. So zmenou teploty a studeným vzduchom, ktorý je vhodný na šírenie baktérií niektorí z nás majú bolesť v krku. Často nie sú tieto príznaky dostatočne silné na to, aby sme mohli stratiť deň v práci na odpočinok, ale  to bolestivé nepríjemnosti. Namiesto utrpenia v priebehu dňa skúste varenie tejto polievky, ktorá môže posilniť váš imunitný systém a zmierniť vaše príznaky.

 Výhody cesnaku

Cesnak obsahuje alicín, zlúčeninu, ktorá je známa pre antimikrobiálne, antivírusové, antifungálne a antioxidačné vlastnosti. Ovplyvňuje aj telo tým, že znižuje krvný tlak, podporuje tráviaci systém, obehový a imunitný systém.

Cesnak pomôže:

  • regulovať vysoký krvný tlak
  • boj proti alergiám
  • zníženie plaku z tepien
  • regulovať hladinu cukru v krvi
  • vylúčiť parazity
  • znížiť zápal
  • pomáha predchádzať prírastku hmotnosti
  • liečiť bolesť hrdla
  • a upokojujú infekcie horných dýchacích ciest

Cesnak je životne dôležitým zdrojom vitamínov živín, ktoré dokážu bojovať proti symptómom nachladnutia a chrípky. Vedci vykonali 12-týždňovú štúdiu, ktorá testovala účinnosť alicínového prášku na symptómy za studena. Výsledky ukázali, že prášok znížil symptómy o viac ako 50%.

Zdravé prínosy zázvoru

Zázvor sa používa po stáročia na liečenie prechladnutí, horúčav, problémov s trávením a ďalších chorôb. Je tiež silný protizápalový a účinný pri upokojujúcej artritíde. Mnohé štúdie preukázali svoju účinnosť pri liečbe nevoľnosti a zvracania. Mnoho štúdií dokázalo, že zázvor má antioxidačné, antimikrobiálne a  protiplesňové vlastnosti, ktoré sú užitočné pri liečbe príznakov nachladnutia a chrípky.

Zázvorovo cesnaková polievka

Tu je recept, ktorý kombinuje tieto dve suroviny do polievky, a je viazaný na zmiernenie symptómov prechladnutia, flus a infekcií dutín.

zloženie:

  • 4 zelené cibule, jemne nakrájané na plátky
  • 50 g strúhaného koreňového zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku, lúpaného a jemne nakrájaného na kocky
  • 7 šálok kuracieho vývaru
  • 1 jemne nakrájané stredne pálivé chilli papričky

metóda:

  1. Cibuľu, cesnak a zázvor vložte do veľkého hrnca a jemne varte 2 minúty pri nízkej teplote.
  2. Pridajte vývar a polievku priveďte do varu.
  3. Jemne varte, kým sa všetky zložky nezmäknú.
  4. Pridajte nakrájanú chilli papričku a vartete 5 minút a potom ju podávajte teplú,  s chrumkavým chlebom.

ZDROJ:healthy-holistic-living.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>