Sladučké jahody sú veľmi zdravé, ale nie vždy sú užitočné, môžu aj uškodiť

Pripravte sa na, že jahody nie sú vždy užitočné. Ak ste sa naučili správne zbierať jahody, potom ste len na pol cesty obohatiť telo vitamínmi. Druhá polovica je naučiť sa ich jesť … Možno to znie trochu divne. Mnoho ľudí sa pýta, čo môže byť zlé na jahodách? Ako sa zdá, áno!

Teraz vám povieme tieto informácie, ako jesť jahody a zostať zdravý.

85% jahody je voda

A nie je to len voda, a čistená voda. To obohacuje telo o veľa živín. Ale bobule obsahujú aj ďalšie komponenty. Takže asi 7% z celkovej hmotnosti jahôd, sú jednoduché cukry. Hlavným zdrojom energie – sacharidy. Vymedzujú kalórie v ovocí (asi 30 kcal na 100 gramov). Zrelé a sladké plody obsahujú užitočné sacharidy. Preto môžu byť použité aj pre ľudí s miernymi formami cukrovky.

Vitamíny

Mohlo by sa zdať, že to hovorí o všetkom. Ale jahody nie len obsahujú vitamíny. Sú doslova nasýtené s nimi. Väčšina z nich sa ľahko vstrebáva, ale vitamíny A a E sa skrývajú v semenách.

Je potrebné starostlivo žuť husté semená. Je tu jedna nevýhoda: semená zahŕňajú ako organické kyseliny, ktoré sa rozpúšťajú veľmi podobne ako vápnik.

Organické kyseliny

Pokiaľ už bolo povedané, budeme pokračovať. Prepojenie s vápnikom tvorí šťaveľan vápenatý. Osoby žijúce aktívnym životom, často cítia bolesť v kĺboch, ak jedia veľa jahôd. Tí, ktorí trpia degeneratívnym ochorením alebo osteoartritídou, chodia k lekárovi častejšie a hlavne v období bobúľ.

Koľko jahôd

Po poučení o incidente, mnohí sa rozhodnú opustiť využívanie jahôd. Možno to nemusí byť pravda! Je len potrebné dodržiavať niekoľko tipov.

  • Vždy dôkladne opláchnite jahody pred použitím.
  • Nejedzte jahody s kyslou smotanou a cukrom. Spravte si šalát jahody – jogurt.
  • Poskytnúť telu dennú dávku vitamínu B a C, jesť nie viac ako 200 do 300 gramov jahôd denne. Ak máte nadbytok vitamínu C, hromadí sa v pečeni.
  • Jahoda – ideálny produkt pre tých, ktorí chcú schudnúť. A to všetko vďaka nízkym kalorickým obsahom.

Mnohí ponoria hlavu do jahodovej sezóny, a akonáhle to skončí zabudnú na bobule. Treba jesť jahody aj v ostatných ročných obdobiach. Najúčinnejší spôsob konzervácie –  Nezabudnite ich dať do mrazničky a užiť si  jahody aj v zime!

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>