Skladujete paradajky správne, povieme vám kedy budú mať lepšiu chuť

Určite máte zvyk kúpiť v obchode paradajky a hneď po príchode domov je vkladať do chladničky? Potom nerobíte dobre. Aspoň to tvrdia odborníci, ktorí zistili, že chlad ovplyvňuje chuť paradajok.

Teploty nižšie ako 12 ° C totiž bráni enzýmom, aby rozvíjali chuť paradajok. Za vyšších teplôt sa totiž uvoľňujú prchavé látky zodpovedné za chuť.

Výhodou skladovania v chlade je to, že paradajky budú dlho krásne červené a na prvý pohľad šťavnaté, ale chuť bude väčšinou veľmi mdlá oproti tým skladovaným pri vyšších teplotách.

Iste ste už niekedy na dovolenke porovnávali chuť paradajok z trhovísk, ktoré sú šťavnaté a plné chuti. Nemusí to nutne byť len slnkom, ale práve skladovaním. Schválne si skúste polovicu kúpených paradajok skladovať v chlade a druhú niekde nad 12 ° C a potom chuť porovnajte …

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>