Recept na domáce arašidové maslo. Pomôže kontrolovať hladinu cukru v krvi ako aj pri rade iných chorôb!

Už sme hovorili o arašidovom olej proti cukrovke. Arašid je zdroj bielkovín a pozostáva prevažne z rastlinných tukov.

Použitie arašidov s pokožkou prináša telu ešte väčšie výhody a nutričné ​​vlastnosti. To znamená, že väčšina zdravých arašidových masiel je pripravených z prírodných arašidov.

Srdce

25 g podávaných arašidov poskytuje 13 g celkového tuku a 6 g proteínu. Z tukov, ktoré poskytuje, väčšina z nich sú mononenasýtené tuky, ktoré majú prospech pre srdce a krvné cievy.

Cukor v krvi

Zistilo sa, že arašidové maslo sa používa na boj proti cukrovke. Je to spôsobené obsahom bielkovín a vlákniny v arašidoch. Táto potravina môže tiež stabilizovať hladinu glukózy v krvi.

Podporujú rast a zdravý vývin tela

Majú bohatý obsah bielkovín a aminokyseliny prítomné v arašidoch podporujú správny rast a vývoj tela.

Majú pozitívne účinky na liečbu depresií

Depresie okrem vonkajších podnetov spôsobujú aj tie vnútorné – napríklad nízka hladina serotonínu. V arašidoch sa nachádza tryptofán, ktorý pomáha uvoľňovať serotonín, zvyšovať jeho hodnotu a brániť depresii.

Preto vám predstavujeme domáci recept na vytvorenie vlastného prírodného arašidového masla a získanie všetkých výhod pre vaše zdravie:

Zloženie :

  • 2 šálky prírodných arašidov (olúpané a čisté)
  • soľ (1 špička)
  • semená chia (1 čajová lyžička)
  • olivový olej

Pokyny :

1. Speňte arašidy, kým sa zmení farba.

2. Zmiešajte arašidy, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu: uvoľnia sa ich prírodné oleje.

3. Pridáme dve čajové lyžičky olivového oleja. Vymixovať až nedosiahneme krém.

4. Pridajte soľ a lyžičku chia. Ak chcete osladiť, môžete pridať nejaký prírodný med. Necháme ochladiť.

Arašidy tiež poskytujú živiny, ako sú vitamín C, diétne vlákniny, zinok, železo, draslík, fosfor, vitamín E a vitamín B7; ak ho používate často; to znamená, že ak užívate ako súčasť svojej každodennej stravy, pokožka, nechty a vlasy budú vyzerať zdravšie.

Tento prípravok môžete pridať do celozrnného chleba, ovsených vločiek alebo paličiek. V nápojoch, ako sú smoothies a smoothies, alebo ovocie a zelenina, ako sú jablká a zeler, aby vytvorili výživné občerstvenie.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>