Rakovina vyschne, ako púšť, keď budete jesť týchto päť jedál, je na čase aby sme ich začali konzumovať

Rakovina je skupina ochorení charakterizovaná rastom buniek mimo kontroly. Existuje viac ako 100 rôznych typov rakoviny a každá je klasifikovaná podľa druhu bunky, ktorá bola pôvodne ovplyvnená. Keď sa ľudské telo vytvorí, prechádza štádiou s názvom angiogenéza, počas ktorej sú vytvorené všetky krvné cievy. Táto aktivita však nekončí po narodení. To je tiež prítomné neskôr v našich životoch, keď utrpíme zranenia, ktoré prerezávajú našu kožu, žily alebo tepny a vzniká potreba prestavby krvných kanálikov.

Veľmi často tento proces súvisí s rakovinovým rozšírením a je riadený tým, čo sa nazývajú aktivátory a inhibítory. Takmer všetky výskumy týkajúce sa rakoviny sa zameriavajú hlavne na inhibítory, avšak v skutočnosti sú to aktivátory, ktoré podporujú a zvyšujú vaskulárny rast buniek, aby mohli vzniknúť nové krvné cievy.

5 potravín uvedených nižšie sú vlastne antiangiogenéza a to je dôvod, prečo pomáhajú zastaviť rast rakoviny, pretože ovplyvňujú kŕmenie rakovinou.

1. Čučoriedky a maliny

Čučoriedky a maliny sú rastliny, ktoré sú dobre známe svojimi protinádorovými schopnosťami, najmä pokiaľ ide o rakovinu vaječníkov. Fytochemikálie sú dôvodom, prečo majú svoj tmavý odtieň a tajomstvo ich účinnosti, ktoré sa osvedčili ako vynikajúce na prevenciu rakoviny. Ďalej sú známe, že čučoriedky a maliny majú klesajúci účinok na oxifatívny stres a angiogenézu.

2. Káva a zelený čaj

Okrem toho, že káva aj zelený čaj sú najobľúbenejšie denne konzumované nápoje, znižujú pravdepodobnosť rakoviny.

3. Varené paradajky

Podľa nedávneho výskumu v Harvarde dochádza k zníženiu pravdepodobnosti rakoviny prostaty až o 50% u ľudí, ktorí pravidelne jedia varené paradajky. Bolo dokázané, že paradajky sú neuveriteľne účinné pri inhibícii angiogenézy a dôvod, prečo sú tieto plody tak účinné, je, že obsahujú vysoké množstvo látky nazývanej lykopén, ktorá má silné antiangiogénne vlastnosti.

Odborníci vysvetľujú, že lykopén sa ľahko distribuuje prostredníctvom tráviaceho systému tela v dôsledku toho, že sa rozkladá v tuku nášho tela. Okrem toho sa koncentrácia lykopénu zvyšuje, keď je vystavená vyšším teplotám. Preto sú varené paradajky veľmi účinné, pokiaľ ide o zastavenie rastu rakoviny.

4. Horká čokoláda

Pre mnohých je to takmer neuveriteľné. Horká čokoláda je neuveriteľne chutná púšť, ktorá je taktiež neuveriteľne zdravá na jedenie, pretože je to pre vás dobré na srdce, vaše celkové šťastie, ale aj boj proti rakovinovým bunkám.

5. Kurkuma

Táto rastlina má rôzne prínosy pre zdravie a účinnosť pri redukcii tuku je dobre známa a kurkuma sa tiež používa ako preventívne opatrenie proti rakovine.

 

 

zdroj:.instantlivingmagazine.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>