Prečo je potrebné piť kakao? Kto by si myslel taký veľký prínos …. Zistite, prečo je potrebné pre naše zdravie!

Tento chutný nápoj energizuje a je schopný chrániť pred  vírusmi a infekciami.

Kakao zlepší náladu a zlepší vitalitu!

Kakao obsahuje látky, ktoré zlepšujú pamäť a stimulujú mozog, a tiež normalizujú hladinu cholesterolu v krvi.

Kakao je uznávané ako vodca v obsahu mnohých užitočných stopových prvkov a z hľadiska množstva, ktoré sú v ňom obsiahnuté zinok sa vôbec nerobí!

Kakaové bôby majú bielkoviny (12-15%), tuky, uhľohydráty (6-10%), vitamíny B, vlákniny a antioxidanty.

Nedávne štúdie ukázali, že kakao má inú zlúčeninu (kokosil), ktorá podporuje rast a rast kožných buniek, hojenie rán a zabraňuje tvorbe vrások.

A v kakau je ďalšia látka – epikatechín, pomocou ktorého môžete chrániť svoje telo pred rôznymi nebezpečnými chorobami, ako je rakovina, cukrovka, srdcový infarkt a mŕtvica.

Americkí vedci potvrdili skutočnosť, že hoci kakao má viac kalórií ako čaj a káva, nevedie to k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Dokonca aj malá časť kakaa je schopná rýchlo nasýtiť a v dôsledku toho sa nemusíte prejedať. Ak snívate o strate hmotnosti, pite kakao!

Odporúča sa používať kakao ráno. Obsahuje v kakaovom prírodnom pigmente melanín, absorbuje teplo, a to pomôže ochrániť vašu pokožku pred ultrafialovým žiarením a ušetriť zo spálenia.

A tento recept na kakao vás prekvapí chuťou a mnohokrát zvýši výhody kakaa!

Kakao, škorica a klinčeky majú úžasné vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti mikróbom a znižujú pravdepodobnosť ochorenia, najmä v týchto chladných zimných mesiacoch. Kakao je silný antioxidant a je veľmi bohatý na horčík a vitamíny. Je nezvyčajne užitočné, najmä ak ste starší ako 40 rokov, potom ho len potrebujete!

Škorica zlepšuje krvný obeh a znižuje zápal v tele a klinčeky obsahujú silné antiseptické a analgetické vlastnosti.

zloženie:

  • 2 šálky mlieka, ak používate mandľové mlieko, chuť bude bohatšia!
  • 1, 1/2 lyžičky kakaového prášku alebo čokolády
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • štipka soli
  • 1/4 čajovej lyžičky stevia (voliteľné)

príprava:

V hrnci umiestnite kakao alebo čokoládu, koreniny, soľ a stevia. V mandľovom mlieku  tepelne zahrejte pri strednej teplote, až kým nie je všetko dobre rozpustené v mlieku. Odporúčam používať šľahač a neustále miešať pri zahrievaní zmesi.

Bon appetit!

ZDROJ:budetezdorovy.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>