Pozor, na čaj! Prečo lekári zakazujú pitie čajov v sáčkoch? A čo vlastne obsahujú? Budete prekvapený

Čajové vrecká dávajú podvodníkom príležitosť, aby nás klamali a namiesto kvalitného čaju dávali do nich čajový prach, to znamená, že odpad z čaju. V Indii a Číne tieto kúsky nepoužívajú, kupujú ich nečestní výrobcovia čaju. Cena 10 kg čajového prachu – len 10 dolárov, to znamená, že cena za balenie takéhoto čaju sa meria na kilá.  V  niektorých čajových sáčkoch možno nájsť nielen prach, alebo aj trávu, piliny a ďalšie nezmysly (ako sa hovorí, „metla“).

Voľným okom obsah čajového vrecka nie je ľahké analyzovať, ale na určenie nahrádzanie lacnejšie drveným čajom prachu je stále ešte možné. Stačí otvoriť čaj balenie a zhodnotiť jej čistotu – ak je hnedý prášok a znečistí krabicu, potom máte vo vrecku čajový prach.

Dokonca aj v prípade, že box bol bez poškvrny, neexistuje žiadna záruka, že tieto rozdrvené lístkové čaje neprežili doby jej platnosti. Čakaný čaj nielenže stráca všetky svoje užitočné vlastnosti, ale obsahuje aj aflatoxín – produkt vitálnej aktivity mikroskopických húb. Ide o veľmi nebezpečnú látku pre zdravie, ktorá vo veľkých koncentráciách spôsobuje nezvratné poškodenie pečene.

Čas použiteľnosti čaju je 3 roky. Na prvý pohľad sa zdá, že všetko je jednoduché: môžete vidieť výrobný čas na obale, pridať tri roky a porovnať s dnešným dátumom. Balenie však neuvádza čas zberu z plantáží, ale dátum balenia – zatiaľ čo čaj listy sami by mohli byť uložené po celé desaťročia v niektorom suteréne …

   

Ako môžem skontrolovať, či môžem piť čaj, ktorý som si kúpil? Cena úlohyu nehrá – pretože sú to drahé druhy čaju, ktoré sú často kované. Ale ak sa po varení čaju objaví na povrchu nápoja malá pena – čerstvý čaj, ak nie – potom bol zozbieraný pred viac ako dvoma rokmi. Starý čaj tiež zanecháva tmavú stopu sedimentu na stenách pohára.

Niekoľko slov o farbách a príchutiach

Prečo sú sáčky tak rýchlo pripravené? Pretože je lacnejšie kupovať nekvalitný čaj, s pridaním farbiva. Avšak v opise kompozície na obale nie sú farbivá indikované. Bezchybne rozpoznáte farby v čaji – jednoducho pusťte vrecko do studenej vody. Ak sa začne farebiť, je to vďaka náteru. Môžete tiež dať plátok citróna – prírodný čaj sa rýchlo rozjasní.

„Ovocie“ a „kvetiny“ čajové vrecúška (a list príliš) často obsahuje smrtiace množstvo chutí – výrobca sa snaží zakryť nedostatok prirodzenej chuti a vône čaju. Tieto chemické príchute („identické s prírodnými“) sú desaťkrát lacnejšie.

Výrobcovia potravín zriedkakedy uvádzajú, ktoré arómy sú zahrnuté v produkte. A nie je náhodou, že syntetické arómy obsahujú toxické látky, ktoré podporujú rast rakovinových buniek, spôsobujú porušovanie pečene, menia metabolizmus. Tieto účinky sa nezobrazia okamžite, pretože sa najprv zhromažďujú všetky druhy chémie v tele, podkopávajú obranyschopnosť tela a potom zasahujú do všetkých systémov orgánov. Toto sú „čajové obrady“!

A čo papier?

Väčšina čajových sáčkov sú vyrobené z filtračného papiera (menej nylon). Je vyrobený z celulózy a bavlny, ale je tam jeden „ale“ … Skúste naliať čaj do papierového obrúska a variť ho, keď začnete miešať papier sa trhá a obrátiťsa na kašu. Prečo je tenký a priesvitný vak zostáva prekvapivo silný po dlhom pobyte vo vode? Väčšinou sú tieto čaje drahé, ale môžete si byť istý, že obsahujú kvalitnejší obsah.

Faktom je, že vo väčšine prípadov je filtračný papier impregnovaný špeciálnej syntetickej živice, rozpustí sa v alkohole alebo acetóne. Po impregnáciu filtračného papiera sa stáva odolnejšie voči mechanickým, tepelným a poveternostným vplyvom: papierové vlákna sú pevne spojené v mieste kríženia, a neroztrhnú sa za intenzívneho miešania lyžicou alebo citrónovou šťavou alebo inými agresívnymi vplyvmi.

Preto, ak chcete byť zdravý, vyberte si kvalitný čaj s nylónovým vreckom  ALEBO najlepšie si dať čaj sypaný, dokonca najlepší je vlastnoručne trhaný a sušený. O ktorom viete, že nie je starý.

Dokonca aj keď ste naložený s prácou v kancelárii, zaslúžite si piť skutočne povzbudzujúci nápoj z keramického pohára – nie z plastového pohára.

Užite si čajovú párty!

Poponáhľajte sa zdieľať cenné rady s priateľmi, urobte im príležitosť naučiť sa!

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>