Pijeme a jeme to každý deň, ale nevieme, že nám to spôsobuje rakovinu prsníka

Venujte pozornosť!

Rakovina prsníka je vážnym rizikom, ktorému čelí každá žena, a snažíme sa urobiť všetko pre to, aby sme znížili toto riziko a vyhli sa tejto život ohrozujúcej chorobe. Napriek tomu niekedy nevedome poškodíme vlastné zdravie a zvyšujeme pravdepodobnosť vzniku rakoviny prsníka a ďalších ochorení.

Podľa štúdie, ktorú tím výskumníkov u žien s diagnózou rakoviny prsníka, diétu, ktorá bola bohatá na mastné mliečne výrobky, majú zvýšené riziko úmrtia v porovnaní so ženami s rovnakou diagnózou, ale s jedným rozdielom – nízky obsah mastných mliečnych výrobkov.

Rast buniek rakoviny prsníka stimuluje hormón estrogén. Estrogén sa vyrába a uchováva v tukových bunkách. Väčšina odborníkov tvrdí, že mliečne výrobky predávané v Spojených štátoch a iných západných krajinách obsahujú zvýšené množstvo estrogénu a progesterónu. Ak budete postupovať podľa tejto logiky, môžete bezpečne predpokladať, že mliečne výrobky s nízkym obsahom tuku obsahujú nižšie hladiny estrogénu a progesterónu, pretože sú zbavené väčšiny tuku.

Preto sa odporúča, aby ženy, ktoré sú diagnostikované s rakovinou prsníka, konzumovali menej tučné mliečne výrobky.

Tu je kompletný zoznam produktov, ktoré boli zahrnuté do štúdie:

  • plnotučné mlieko 
  • koncentrované alebo kondenzované mliečne 
  • puding 
  • zmrzlina 
  • puding
  • smotana 
  • syr 
  • jogurt 
  • maslo

Účastníci štúdie boli pozorovaní už 12 rokov a výsledky boli celkom šokujúce.

Výskum ukázal, že jedinci, ktorí jedli jednu alebo viac porcií mastných mliečnych výrobkov denne mali o 64% vyššiu pravdepodobnosť, že zomrú na akýkoľvek faktor, a 49% vyššia pravdepodobnosť úmrtia na rakovinu prsníka v porovnaní s tými, ktorí pili mliečne výrobky s nízkym obsah tuku alebo menší počet porcií mliečnych výrobkov denne.

Aj keď sú tieto výsledky veľmi šokujúce, mali by sme zvážiť niekoľko ďalších faktorov predtým, ako sa dostaneme k záverom. Štúdia ukazuje vzťah medzi mastnými mliečnymi výrobkami a úmrtiami z rakoviny prsníka, čo však nedokazuje, že jeden nevyhnutne vedie k inému. Ostatné testy, experimenty a štúdie sú potrebné na objavenie skutočného spojenia medzi nimi.

Kým nie je k dispozícii viac informácií o tejto problematike, odporúča sa každému pacientovi s diagnostikovaným karcinómom prsníka v počiatočnom štádiu: urobiť všetko preto, aby sa znížilo riziko recidívy a zvýšila sa pravdepodobnosť zotavenia.

Tu je niekoľko tipov, ktoré je potrebné postupovať s cieľom zlepšiť svoj celkový zdravotný stav:

  • začať jesť zdravú stravu
  • odstránenie spracovaných potravín a cukru 
  • vylúčiť alkohol 
  • kontrolovať telesnú hmotnosť 
  • robiť cvičenia pravidelne 
  • prestať brať všetky lieky nepredpísané lekárom 

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>