Pálenie záhy: dostupné a jednoduché spôsoby, ako sa zbaviť pálenia záhy bez návštevy lekára

Pálenie záhy, mnoho pacientov je spojená s elementárnymi chybami v strave a nemyslím, že o potrebe špecifickej liečby a snaží sa nájsť spôsoby, ako sa zbaviť pálenie záhy doma s improvizovaných prostriedkov alebo nie listy podobné príznaky bez pozornosti.

Do určitej miery je odôvodnenie o nutričnom pôvode pálení žalúdka dosť logické.

V skutočnosti je výskyt pálenia záhy úzko spojený so životným štýlom a stravovacími návykmi.

Ale častejšie nepríjemný pocit pálenia za hrudníkom svedčí o vážnych zdravotných problémoch a vyžaduje si odbornú pomoc.

Pálenie záhy: príčiny a príznaky

Pálením žalúdka sa prejavuje podráždenie receptorov v pažeráku. Podobná reakcia nastáva, keď sú korozívne prvky vystavené sliznici. Problém sa objavuje na pozadí prieniku kyslého obsahu zo žalúdka priamo do pažeráka alebo po použití dráždiacich potravín alebo kvapalín.

Sliznica v pažeráku pôsobí ako ochranná vrstva hlbších svalových tkanív. Príroda poskytuje univerzálnu ochranu pažeráka, ktorá pozostáva z:

• Reflexné sliny, ktoré pomáhajú udržiavať kyselinu v pažeráku;

• Uzamykací mechanizmus zabraňujúci invázii obsahu žalúdka;

• Motilita svalového tkaniva, ktorá zabezpečuje evakuáciu potravy v prirodzenom smere.

Pri akejkoľvek poruche v takomto mechanizme sa objavujú predpoklady na vznik podráždenia sliznice, ktoré dávajú pocit pálenia.

Problém sa zhoršuje zvýšením agresivity refluxujúceho činidla. Zvýšená kyslosť, prítomnosť prvkov žlče dvanástnika alebo pankreatických enzýmov v žalúdku zvyšuje pravdepodobnosť agresívneho účinku na steny pažeráka.

Pálenie záhy je preto charakteristickým klinickým znakom:

1. Gastroezofageálny reflux.

2. Rôzne typy ezofagitídy:

3. Funkčné a fyziologické patologické stavy pažeráka a zvieračov.

4. Choroby žalúdka: gastritída, vredy.

Pálenie záhy s takými ochoreniami môže sprevádzať:

• plesanie so vzduchom, ktoré má kyslú alebo horkú chuť;

• regurgitácia potravín;

• nevoľnosť alebo vracanie;

• nadmerné slinenie;

• pálenie bolesti, dávanie krku, hrudnej kosti

  • pod lopatkami; pocit hrudiek v hltane
  • problémy s požitím potravy
  • drsnosť hlasu
  • bez kašľa

Trvanie pálenia záhy možno pohybovať v rozmedzí od niekoľkých sekúnd do jednej hodiny. Osoba je mučená nepríjemnými pocitmi a v každom prípade sa pokúša nájsť spôsob, ako znížiť prejavy negatívnej symptomatológie v domácich podmienkach.

Proces sa však môže zhoršiť:

• prejedanie, ktoré podporuje napínanie žalúdka a zvýšenie tlaku

• svahy a fyzické zaťaženie po jedle, ktoré vyvolávajú rozsypanie jedla do pažeráka

• zvýšený intraabdominálny tlak, ktorý sa vyskytuje počas tehotenstva, obezita, problémy s črevom

• zneužívanie kyslých, mastných alebo ostrých potravín

• nadmerná exacerbácia nervov

Pálenie záhy: ako sa jej zbaviť doma bez liekov

Ak chcete nájsť účinný spôsob, ako sa zbaviť pálenia záhy v domácnosti, musíte zistiť dôvod príznaku. V lekárskej praxi pre liečbu potravinových patologických stavov spojených s pálenie záhy aplikovať súbežnú liečbu, vrátane korekcie správanie a stravovacie návyky, a užívanie liekov.

Aby sa zbavili pálenia záhy doma, lekármi sa odporúča, aby boli liečení antacidami. Prípravky tejto skupiny pomáhajú neutralizovať agresivitu žalúdočnej kyselin.

Antacidá vo forme lieku Almagel alebo Phosphalogel sa majú užívať najmenej trikrát počas dňa, po čakaní 20 minút po jedle. Pri pomerne ťažkom pálení môžete zvýšiť dávkovanie a užívať liek, aby ste uhradili záchvat pálenia záhy.

Je však potrebné si uvedomiť, že antacidá sú navrhnuté tak, aby sa zbaviť nepríjemných pocitov v podobe pálenia záhy doma, ale nemožno vyliečiť základné ochorenie, ktoré vyvoláva pálenie.

Pálenie záhy: ako sa zbaviť doma – ľudové prostriedky

Pálenie záhy je skôr zákerný fenomén a môže sa objaviť vo veľmi nepredvídateľných situáciách. A ak nemáte “úsporné” protipožiarne lieky po ruke, začína sa hľadať ako sa zbaviť pálenia záhy doma s improvizovanými ľudovými prostriedkami.

Ihneď zo zoznamu vymažte sódu a mlieko. Existuje veľa odporúčaní, ktoré potvrdzujú rýchle a účinné pôsobenie týchto liekov na pálenie záhy. Naozaj, sóda môže uhasiť páliace záchvaty. Ale len po 10-15 minút opačný efekt nastáva, pretože potom, čo taká prudká chemická reakcia, ku ktorým došlo v žalúdku po alkalických a kyslých zlúčenín začína zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, čo má za následok nové silnejšie záchvaty pálenie záhy.

Najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť pálenia záhy v domácnosti, je použiť jednoduchú čistú alebo minerálnu alkalickú vodu bez plynov. Čistá voda doslova prepláchne kyselinu so sliznicou, ktorá prináša úľavu. Alkalická minerálna voda pomáha neutralizovať kyslý faktor.

Aby ste sa zbavili pálenia záhy v domácnosti, môžete použiť:

1. Infúzia alebo odvar z harmančeka, ktorý odstraňuje zápalové reakcie.

2. Zemiaková šťava alebo zemiaková kaša, ktorá pomáha znižovať tvorbu žalúdočnej kyseliny.

3. Aktivovaný uhlík, ktorý doslova absorbuje a odstraňuje nadbytok kyseliny.

4. Semená kôpru, ktoré sa musia pred žuchnutím a po požití zapiť vodou.

5. Rastlinný olej. Je opitý v malom množstve. S pálenie záhy, spôsobeným mastnými jedlami, sa táto metóda nedá použiť.

6. Čerstvá kapusta, listy, ktoré musia byť konzumované surové.

7. Pečená tekvica so škoricou.

8. Med, ktorý sa musí rozpustiť.

10. Zázvor, pridaný do čaju.

11. Odvar alebo tinktúra osiva ľanu, ktoré obklopuje žalúdok.

Akékoľvek improvizované prostriedky sa odporúčajú použiť pri jednorazových alebo zriedkavých záchvatoch pálenia záhy. Ak je spaľovanie neustále alebo opakovane v pravidelných intervaloch, je lepšie vynechať experimentovanie, ale požiadať o pomoc lekára.

Pálenie záhy: ako sa zbaviť doma – čo môžete jesť?

Výživa zohráva osobitnú úlohu pri liečbe všetkých tráviacich chorôb. Vzhľadom k tomu, pálenie záhy je úzko súvisí s stravovacími návykmi, je potrebné upraviť stravu, aby sa zbavili nepríjemných pocitov doma.

Po prvé, musíte na toľko stravu na toľko jedál, ako je to možné. Tým sa znížia časti, čo eliminuje prejedanie.

Menu úplne odstraňuje dráždivé produkty vo forme ostrých, kyslých, slaných pokrmov.

Je tiež žiadúce odmietnuť mastné potraviny, ktoré vyvolávajú zvýšenú sekréciu žalúdočnej kyseliny.

Diéta by mala byť nasýtená výrobkami a pokrmmi, ktoré majú zásaditý charakter. Za týmto účelom je menu zavedené vo veľkom množstve vlákniny, komplexných uhľohydrátov a nízkotučných bielkovinových jedál.

Preto sú obľúbené produkty v ponuke osoby, ktorá trpí pálením záhy:

• rôzne ovocné šťavy

• čerstvá zelenina

• sladké ovocie

• ryby alebo mäso s nízkym obsahom tuku

• fermentované mliečne výrobky

Mali by sa tiež zlikvidovať z výrobkov, pre ktoré existujú jednotlivé reakcie tela. Môže to byť citrus, mlieko, paradajky alebo kapusta, mrkva.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>