Nový výskum ponúka dobré dôvody, prečo musíme jesť väčšie množstvo čierneho korenia

Lekári nás už roky žiadajú, aby sme obmedzili potraviny bohaté na soľ, cukor a tuky. Čierne korenie sa však zvyčajne nespomína rovnakým dychom.

Nový výskum v skutočnosti naznačuje, že spoločné korenie pre domácnosť by pre vás mohlo byť dobré , s prekvapujúcimi prínosmi pre zdravie, ktoré boli doteraz prehliadané.

Vedci z Kansas State Univerzity zdôraznili spojenie medzi marinádami čierneho korenia a heterocyklickými amínmi (HCA), chemikáliami, ktoré vznikajú pri varení mäsa pri vysokých teplotách, ktoré sú spojené s rakovinou.

Keď vedci marinovali pol libry mletého hovädzieho mäsa s čajovou lyžičkou čierneho korenia, zistili, že korenie takmer úplne pôsobilo proti HCA, čím sa uvarené mäso stalo zdravším.

Ak vás práve táto myšlienka kýcha, autori štúdie hovoria, že trik by urobila miernejšia zmes korenia, oregana, rozmarínu a ďalších korenín.

A zníženie rizika rakoviny nie je jedinou výhodou, ktorú môže čierne korenie ponúknuť. Štúdie na zvieratách naznačujú, že pridanie korenia do vašej stravy môže zlepšiť črevnú flóru a pomôcť telu absorbovať živiny.

Korenie je tiež dobrým zdrojom antioxidantov, ktoré stabilizujú prírodné vedľajšie produkty vášho tela, ktoré spôsobujú poškodenie buniek, pomáhajú predchádzať viditeľným príznakom starnutia a stavom, ako je strata zraku.

Jedným z vysvetlení prekvapivých účinkov korenia na zdravie je piperín, jedna z organických zlúčenín, ktorá dáva korenici výraznú chuť. Zdá sa, že piperín pomáha telu vstrebávať protizápalové chemikálie, ako je kurkumín a rezervatrol, ktoré sa bežne rozkladajú v zažívacom trakte.

Spolu so znížením vzniku rakoviny môže absorpcia väčšieho množstva týchto chemikálií pomôcť znížiť riziko vzniku mozgových porúch, srdcových chorôb sa cukrovky.

Stále nie je jasné, koľko čierneho korenia musíte prehltnúť, aby ste odomkli tieto prínosy pre zdravie, čo znamená, že nevieme, či to pre vás zmení korenie.

Nadmerné vstrebávanie piperidínových doplnkov môže tiež interferovať s určitými liekmi, pretože zlúčenina má absorpčný účinok podobný ako čierne uhlie.

Výskumy však zatiaľ ukazujú, že na ochutenie jedla čiernym korením existuje len niekoľko nevýhod – a veľa možných zdravotných výhod.

ZDROJ: shared.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>