Nikdy nebudete kupovať doplnok vitamínu C znova, keď sa naučíte, ako ho urobiť doma: je to jednoduché, lacné a 100% prírodné!

Keďže naše telo nedokáže vyrobiť tento nevyhnutný vitamín, musíme ho konzumovať z vonkajšieho zdroja, prostredníctvom potravín alebo doplnkov. Ale ako sme si dobre vedomí, jedlo, ktoré konzumujeme, je väčšinou geneticky modifikované a nemôžeme si byť istí, či dostaneme dostatok tohto dôležitého vitamínu.

Domáce vitamín C poskytuje živé enzýmy a umožňuje 100% asimiláciu vo vašom tele. Nemali by ste mať na mysli výživové doplnky. Jediná vec, ktorú potrebujete, je citrusová kôra.
Keďže naše telo nedokáže vyrobiť tento nevyhnutný vitamín, musíme ho konzumovať z vonkajšieho zdroja, prostredníctvom potravín alebo doplnkov. Ale ako všetci dobre vieme, jedlo, ktoré konzumujeme, je väčšinou geneticky modifikované a nemôžeme si byť istí, či dostaneme dostatok tohto dôležitého vitamínu.

Aby ste sa vyhli riziku vzniku nedostatku vitamínu C, môžete si doma vyrobiť svoj vlastný doplnok vitamínu C.

Citrus je bohatý na rôzne typy flavonoidov, zlúčeninu, ktorá vykazuje v ľudskom tele antioxidačné vlastnosti. Naringin, silný antioxidant, je flavonoid, ktorý sa nachádza v šupke grapefruitu, mandarínky a citrónov. Podľa mnohých štúdií je naringín taký silný, že môže znížiť poškodenie buniek spôsobené žiarením. Ďalším dôležitým flavonoidom je hesperidín. Je koncentrovaný v bielej vnútornej vrstve pomarančov, citrónov, limetky a grapefruitov. Štúdie ukázali, že hesperidín znižuje proliferáciu rakovinových buniek, indukuje programovanú bunkovú smrť a je veľmi účinný pri hypoglykémii.

Takto môžete vytvoriť svoj vlastný doplnok vitamínu C:

Najprv musíte byť istí, že citrusové plody, ktoré kupujete, sú ekologické. Jedzte ovocie a zachráňte šupky, budete ich používať na výrobu sušeného citrusového prášku.

Tu je to, čo musíte urobiť pre prípravu domáceho vitamínu C:

Vezmite šupky a rozložte ich na odvodňovací podnos. Dehydratujte ich pri teplote 100 ° F počas 24 hodín, alebo pokiaľ nie sú suché a chrumkavé. Dajte sušené šupky do mixéra a rozomlejte ich, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Prášok vložte do vzduchotesnej nádoby a nechajte ju na chladnom mieste.

V porovnaní s ovocím, kôra obsahuje oveľa viac vitamínov a minerálov. Napríklad jedna polievková lyžica citrónovej kôry má dvojnásobok vitamínu C a trikrát vlákno ako citrónový klin.

Vezmite si jednu lyžicu tohto domáceho vitamínu C každý deň. Ako konzumujete to je úplne na vás. Pridajte ho do polievky, šaláty, smoothies a džúsy, je to užitočné pre každý typ jedla. Vezmite ho vždy, keď môžete, a posilnite imunitu, aby ste nikdy znova neochoreli.

ZDROJ:naturalcarebox.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>