Niektoré vrecká čaju obsahujú desivé množstvo pesticídov. Je váš obľúbený čaj jeden z nich?

Väčšina bežných čajových značiek obsahujú vysoké množstvo pesticídov a potenciálne fluorid. Nehovoríme o fluorid vápenatom, ktorý je prirodzeným prvkom, ale o syntetickom fluoride, ktorý je toxickým vedľajším produktom. Lacné čaje s najväčšou pravdepodobnosťou majú vyššiu hladinu fluoridu, čo poškodzuje vaše bunky a celkové zdravie.

Lacný čaj obsahuje fluór a pesticídy

Väčšina čajov sa pred sušením nečistia, takže obsahujú zvyšky pesticídov. Zistilo sa, že niektoré značky čaju ( dokonca aj tie, ktoré tvrdia, že neobsahujú organické alebo pesticídy ) obsahujú pesticídy, ktoré sú známe ako karcinogény.

Štúdia, publikovaná v časopise  Food Research International , zistila, že lacnejšie zmesi obsahujú dostatok fluoridu, aby ľudí vystavili riziku mnohých ochorení, akými sú sklerózna fluoróza a fluoróza zubov.

V skutočnosti niektoré značky lacného čaju obsahujú takmer 7 častí na milión (ppm) a povolená hladina fluoridu je 4 ppm. To je docela strašidelné, pretože fluorid sa dostáva do vašich kostí a hromadí sa vo vašom tele. Zotrváva tu roky.

Čaje môžu obsahovať umelé arómy, prírodné arómy a skryté GMO

Ako sa fluorid dostal do čaju?

Čajová rastlina akumuluje fluorid v priebehu jeho rastu. To znamená, že staré listy obsahujú najviac fluóru. Lacnejšie čaje sa často vyrábajú zo starých listov, ktoré obsahujú viac fluoridov než mladé čajové lístky. Navyše, tieto lacnejšie značky používajú menšie listy, ktoré obsahujú viac fluoridov.

Takže aké je riešenie? Mali by ste prestať piť čaj? Samozrejme, že nie!

Okrem čaju je fluorid možné nájsť v niektorých morských plodoch, fluoridom obohatených zubných pastách, v pitnej vode v niektorých oblastiach, či v spracovaných potravinách, ktoré s takouto vodou prišli do kontaktu. Prvou známkou nadmerného príjmu fluoridu sú biele a hnedé škvrny na zubnej sklovine.

Táto látka môže spôsobiť aj kostrovú fluorózu, čo je ochorenie prinášajúce poruchy kostí, kĺbov, svalov aj gastrointestinálne poruchy. Objavuje sa u ľudí, ktorí bežne konzumovali 10 až 20 mg fluoridu denne po dobu 10 až 20 rokov, či 2,5 až 5 mg za deň po dobu aspoň 40 rokov. Aký čaj kupujete vy – čo najlacnejší sáčkový, alebo sa nebojí zainvestovať do sypaného?

Kedysi čaj fluoridy neobsahoval, pretože sa v pôde nachádzali minimálne. Dnes je otázka nebezpečenstva prieniku fluóru do potravinového reťazca sledovaná s veľkými obavami, a preto by sme mali byť opatrní. Najistejšie je vrátiť sa k bylinkovým čajom našich starých materí, alebo k obyčajnej pramenitej – nefluorizovanej vode.

ZDROJ:healthy-holistic-living.com

 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>