Nespavosť, bežné bolesti hlavy a nízka energia môžu znamenať, že je čas začleniť do stravy tieto vitamíny

Keď niečo nie je v poriadku s našim zdravím, telo nám dáva signály. Často však nevieme, čo sa naše telo snaží povedať a napokon prežívame vážne zdravotné problémy.

Niektoré z týchto signálov zahŕňajú nespavosť, nízku energiu, bolesti hlavy atď. Vo väčšine prípadov to je spôsobené výživovými nedostatkami, ako je horčík a vitamín K.

Dnes vám povieme viac o dôležitosti týchto živín a o tom, ako môžu ovplyvniť vaše celkové zdravie.

Magnézium

Výhody:

Horčík je minerál nevyhnutný pre viac ako 300 chemických reakcií v ľudskom tele. Podieľa sa na tvorbe nových bielkovín. Navyše pomáha nášmu telu zmeniť potraviny na energiu. Tento minerál pomáha bojovať proti únave a zmierňuje úzkosť a stres. Má schopnosť liečiť migrény a zabrániť trvalým bolestiam hlavy.

Ak vaše telo postráda horčík, vaše hladiny serotonínu sa znižujú. Toto stláča cievy, čo ovplyvňuje funkciu neurotransmitera.

Keď máte nízku hladinu horčíka, máte väčšiu pravdepodobnosť depresie a nespavosti.

Ženám vo veku 19 až 30 rokov sa odporúča užívať denne 310 mg horčíka. Tí, ktorí sú starší, majú užívať 320 mg. Mužom vo veku 19 až 30 rokov sa odporúča užívať 400 mg horčíka. Tí, ktorí sú starší, majú užívať 420 mg.

Najlepšie potravinové zdroje horčíka:

  • avokádo
  • špenát
  • orechy
  • mäso
  • ryby
  • chlieb celozrnný
  • hnedá ryža

Vitamín K

Výhody:

Vitamín K pomáha syntetizovať proteíny, ktoré naše telo potrebuje na zastavenie krvácania a zhustnutia krvi. Ak vaše telo postráda vitamín K, máte väčšiu pravdepodobnosť krvácania alebo nadmernej tvorby modrín. Vitamín K pomáha chrániť naše ventily a tepny pred kalcifikáciou. Okrem toho znižuje riziko vzniku Alzheimerovej choroby a rakoviny prostaty.

V kombinácii s vitamínom D dokáže vitamín K posilniť naše kosti. Nízka hladina vitamínu K môže viesť k mnohým zlomeninám.

Denný príjem vitamínu K v podstate závisí od hmotnosti, veku a pohlavia. Dospelí sa odporúčajú, aby užívali 0,001 mg vitamínu K na každých 1 kg telesnej hmotnosti.

Najlepšie diétne zdroje vitamínu K:

  • Korenené korenie, vrátane chilli, kajenskej papriky, kari a papriky.
  • Zelená listová zelenina: horčica zelená, kapusta, okrúhlice, špenát.
  • Byliny vrátane petržlenu, bazalky, cibule, šalvie, majoránky, tymiánu a koriandra.
  • Šalátové zeleniny, ako je cibuľa, rímsky šalát, radicchio, žerucha, červený šalát a zeler.
  • Mäso, fenykel, špargľa, sója, pór, olivový olej a sušené ovocie.

Pred prijatím doplnkov sa poraďte so svojím lekárom! Okrem toho je veľmi dôležité mať vyváženú stravu!

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>