Nedovoľte, aby vám kyselina rozleptala žalúdok! 6 najlepších prírodných trikov, ako sa zbaviť pálenia záhy

Nič nie je viac nepríjemný pocit po lahodnom jedle celkom ako bolestivý záchvat kyslého refluxu a pálenia záhy. To, sa vyskytuje, keď obsah žalúdka sa vracia späť do pažeráka a určite tento stav postihuje veľa ľudí každý deň.

Kyslý reflux je samozrejme veľmi bolestivý, spôsobuje bolesť na hrudníku. Bolesť sa zhoršuje, keď si ľahnete alebo sa ohýbate. Ak tento stav pretrváva dlhý čas a pravidelne, kyseliny môžu dráždiť pažerák, čo môže viesť k zjazveniu, ulcerácii a opuchu. Ak nie je liečená včas, môže to spôsobiť závažné problémy, ako je Barrettov pažerák a rakovina pažeráka.

Ak máte príležitostné pálenie záhy, tu sú najlepšie domáce opravné prostriedky na spätný tok kyseliny a pálenie záhy, ktoré môžete okamžite vyskúšať.

1. Koreň sladkého drievka

Liehovina je známa ako silný liek na mnoho gastrointestinálnych problémov vrátane vredov, pálenia záhy a gastritídy. Poskytuje upokojujúci účinok na sliznice a chráni výstelku čriev; môže chrániť žalúdok a pažerák pred kyselinou. Pred užívaním tejto bylinky sa poraďte s lekárom.

  • Prevarte polovicu lyžičky koreňového práškového cukru v šálke vody.
  • Piť približne 30 minút pred jedlom.
  • Použite tento prostriedok dvakrát denne.

2. Jablkový ocot

Jablkový ocot je prospešný pre reflux kyseliny a pálenie záhy, pretože produkuje viac kyseliny do tráviaceho traktu. Táto kyselina je tiež účinná proti niekoľkým typom baktérií a pôsobí ako antimikrobiálne činidlo; pomáha rovnováha produkcie kyseliny v žalúdku.

  • Zmiešajte tri čajové lyžičky organického a nefiltrovaného jablčného octu v šálke teplej vody.
  • Môžete ju piť pred každým jedlom pred spaním alebo 2-3 krát počas dňa.
  • Robte to pravidelne, až kým nedosiahnete dobré výsledky.

3. Sóda na pečenie

Sóda je považovaná za užitočnú v stave, pretože môže byť použitá ako antacid na neutralizáciu kyseliny žalúdka. Poskytuje rýchlu úľavu od refluxu kyseliny a pálenie záhy. Kľúčovou zložkou v jedlej sóde je hydrogenuhličitan sodný, ktorý pôsobí ako absorbovateľná antacid; okamžite neutralizuje žalúdočnú kyselinu a zmierňuje príznaky refluxu kyseliny a pálenia záhy.

  • Zmiešajte polovicu jednej čajovej lyžičky jedlej sody v šálke vody a pite na okamžitú úľavu.

4. Zázvorový čaj

Zázvor má protizápalové vlastnosti, ktoré ho robia efektívne proti refluxu kyseliny, pomáha tiež pri znižovaní zápalu. Ak máte šálku čerstvého zázvorového čaju asi pol hodiny pred jedlom, môžete znížiť možnosť pretečeniu kyseliny z vášho žalúdka späť do pažeráka.

  • Nakrájajte malý zázvor a jemne varte do dvoch šálok vody; zakryte ho 30 minút
  • Precdte a pite 30 minút pred jedlom.

Zázvor tiež absorbuje prebytočnú žalúdočnú kyselinu a pomáha pri správnom trávení. Môžete sa tiež pokúsiť pridať trochu citrónovej šťavy do čaju pre ďalší prínos.

5. Fenikel

Semená feniklu je aromatická, ale silná bylina, ktorá je veľmi účinná pri zlepšovaní trávenia a potláčaní žalúdočných kŕčov, pretože obsahuje zlúčeninu známu ako Anethole, ktorá je známa na kontrolu kŕčov v gastrointestinálnom trakte. Semená feniklu majú karmínový účinok a môžu upokojiť tráviaci trakt a znížiť kyslosť a zápal.

  • Varte jednu čajovú lyžičku semien feniklu do šálky vody a nechajte ju stáť 15 minút.
  • Preceďte ju a piť dvakrát denne po dobu niekoľkých týždňov.

6. Kmín

Semená kmínnu sú známe tým, že pomáhajú zlepšiť trávenie, znižujú tvorbu plynu, liečia kyslosť a liečia vredy. Tieto semená majú prirodzenú kvalitu stimulácie a uvoľňovania vitálnych enzýmov v tele, najmä v pankrease. Semená kmeňa majú antibakteriálne a veľa liečebných vlastností, ktoré z nich robia vynikajúci domáci liek na liečbu refluxu kyseliny a pálenia záhy.

  • Varte jednu čajovú lyžičku semiačok v šálke vody.
  • Nechajte ju postáť asi desať minút a preceďte.
  • Pite to ráno a po jedle, kým nezaznamenáte výsledky.

ZDROJ:.myworkingremedies.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>