Nápoj nazývaný Liquid Gold. Odstraňuje toxíny, zmierni infekcie a dokonca má aj blahodárne účinky na vašu pleť

A čo viete o rozpustenom masle? Prečo ho hinduisti cenia, prečo sa nazýva tekuté zlato? Nevieš? Potom tento článok je pre vás. Samozrejme, že v ruskej kuchyni sa používa už dlho, ale málo kto pozná svoje liečebné vlastnosti.

Podobne, o recept na jeho prípravu domaste možno počuli, ale mnohí nevedia, ako to urobiť s istotou. Prečítajte si preto všetko o produkcii roztaveného masla, v postupných krokoch.

Ale veľa zdrojov nájdete opis vlastností ghí z hľadiska ajurvédy – starovekej hinduistickej vedy o zdravom životnom štýle. To neznamená, že nerozumieme postoj Hindov v tomto produkte, ale mnoho našich spoluobčanov si myslí, že sú príliš preháňané jeho liečivé vlastnosti – pokiaľ je všetko tak jednoduché, prečo sa o nás dozvedeli? V Rusku boli mliečne výrobky vrátane masla vždy veľmi populárne pre všetky segmenty obyvateľstva – prečo ich nepoužívame na liečbu chorôb?

V skutočnosti roztavené maslo má liečivé vlastnosti, ale vzhľadom na výrazne odlišné nutričné ​​charakteristiky sa tieto vlastnosti v našej krajine nemohli prejaviť ako v Indii a iných krajinách na východe. Rusi sú zvyknutí tradične konzumovať veľa rôznych bielkovinových potravín – mäso, ryby, hydinu, veľkoryso ochuťujúce tuky; Indiáni sú viac oddaní rastlinným potravinám, ktoré sú dokonale kombinované s roztaveným maslom – nazývajú to ghee alebo gi.

Ako urobiť ghee doma

Je lepšie variť roztavené maslo doma na vlastnú päsť, ale nie vždy s časom a energiou; potom stojí za to byť opatrnejší a vybrať najslávnejšie a osvedčené značky a to aj zahrané.

Kvalitné roztopené maslo nemá žiadne špeciálne chute a vône – malo by mať vôňu a chuť roztopeného mliečneho tuku. Konzistencia je mäkká, ale zrnitá; ak je roztavená, potom bude priehľadná, rovnomerne sfarbená, žltá alebo svetlo žltá – nesmie byť ani sediment.

Recepty na varenie roztopeného masla sú veľmi odlišné. Existuje mnoho receptov, kde sa odporúča, aby ste ju jednoducho potopili v hrnci, odobrali penu a odstránili tuhé častice, až kým sa voda úplne neodparí a potom sa nevypustí. Môžete to urobiť takto – bude to ešte užitočnejšie ako maslo s mliečnymi bielkovinami a tekutinou, ukáže sa transparentný zlatožltý olej a jedlo varené na ňom bude oveľa chutnejšie ako zvyčajne.

Keď na jeseň za studeného a veterného počasia začne sliznica nosu vysíchať – to je prípad mnohých ľudí – musíte potierať roztaveným maslom – ochráni vás pred prechladnutím a infekciami. V kozmetických podmienkach je ghee tiež zázračné – môže rýchlo preniknúť do pórov kože a perfektne sa absorbuje do nej. Keď sa dostane do vrstvy pokožky, začne sa rozpúšťať a odstráni nahromadené soli a toxíny v nej, takže pokožka po procedúrach s ghee – napríklad po masáži sa stáva jemnou, jemnou a jemnou.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>