Máte strach z demencie alebo Alzheimerovej choroby, už nemusíte, začnite jesť huby a pomôžu vám, sa im vyhnúť

Demencia je nešpecifická choroba charakterizovaná širokou škálou príznakov spojených s poklesom pamäti a iných mentálnych schopností. Najčastejším typom Alzheimerovej choroby je 60-80% prípadov.

Demencia sa často nevhodne označuje ako “ choroba starcov“ a väčšina ľudí to považuje za bežný znak starnutia. Pravdou však je, že to nie je vždy spôsobené starnutím. Napríklad vaskulárna demencia, ktorá je druhým najbežnejším typom demencie, nastáva po mŕtvici. Existuje veľa rôznych stavov, ktoré spôsobujú príznaky demencie, ako je nedostatok vitamínov a problémy so štítnou žľazou.

Hoci symptómy demencie sa môžu meniť, aspoň dve základné duševné funkcie by mali byť oslabené, aby sa mohli považovať za demenciu:

  • Vizuálne vnímanie
  • Komunikácia a jazyk
  • Zdôvodnenie a úsudok
  • Pamäť
  • Schopnosť sústrediť sa a venovať pozornosť

Hoci mnohé zmeny v mozgu zodpovedné za nástup demencie sú trvalé a časom sa zhoršujú, problémy s pamäťou a myslením spôsobené nasledujúcimi stavmi sa môžu zlepšiť po správnom rozhodnutí o podmienke:

  • Problémy so štítnou žľazou
  • Nedostatok vitamínov
  • Depresie
  • Liečivé vedľajšie účinky
  • Nadmerné používanie alkoholu

Liečba závisí od príčiny. Hoci pre väčšinu progresívnych demencií neexistujú žiadne lieky, existujú lieky, ktoré môžu dočasne zlepšiť príznaky. Pretože prevencia je vždy lepšia ako liečba, tento článok sa netýka liekovej terapie, o ktorej sa vedecky dokázalo, že chráni pred demenciou a Alzheimerovou chorobou.

Podľa štúdie v roku 2017, publikované v Journal of Medicinal potravín, niektoré jedlé huby obsahujú biologicky aktívne zložky, ktoré pomáhajú zabrániť neurodegeneratívnych chorôb, ako je demencia a Alzheimerovej choroby. Táto štúdia je prvou svojho druhu na podporu potenciálnej úlohy húb ako produktu na zníženie alebo oddialenie nástupu tejto choroby.

Táto štúdia sa zameriava na zložky húb a ich kognitívne a neuroprotektívne výhody. Podľa Parthasarathhy je to jedna z prvých štúdií o výhodách mozgu určitých výrobkov.

Huby sa používajú už tisíce rokov, a to ako v chuti, tak v liečebných vlastnostiach, ktoré ponúkajú. Podľa Dr. Joseph Mercola sú jedlé huby nabité vitamínom D a sú schopné stimulovať imunitný systém. Ich protizápalové vlastnosti môžu byť užitočné pre ľudí trpiacich zlyhaním obličiek, mŕtvicou, reumatoidnou artritídou a astmou.

Netreba dodávať, že nie všetky huby sú bezpečné a zdravé. Ukázalo sa, že použitie psilocybínu, určitého typu huby, poskytuje dočasnú perspektívu zmeny mysle od reality.

Výskumníci dlho študovali liečebné vlastnosti „magických húb“. Podľa zdravotného denníka má psychedelické liečivo schopnosť liečiť ľudí s depresiou alebo zmierniť psychologické dôsledky rakoviny.

Huby sú veľmi užitočný produkt!

 ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>