Máme kávu piť alebo nepiť? Už sme zistili ako to vlastne s tou kávou je

Podľa dvoch nedávnych štúdií, čím viac pijete kávu, tým dlhšie budete žiť. Výsledky výskumu odhaľujú starú polemiku o účinkoch kávy na zdravie.

V jednej štúdii sa analyzovalo viac ako pol milióna ľudí v 10 rôznych európskych krajinách. Vedci zistili úzky vzťah medzi zvýšením spotreby kávy a rizikom zníženia úmrtnosti.

Druhá štúdia bola dosť nezvyčajná, pretože skúmal len biele populácie.

Po analýze viac ako 185 000 obyvateľov Havajov, Hispanikov, pôvodných obyvateľov, Japoncov a Afričanov, vedci zistili, že káva zvyšuje očakávanú dĺžku života.

Zistenie

Podľa štúdie ľudia, ktorí vypili 2-4 šálky kávy denne, mali o 18% nižšie riziko úmrtia ako ľudia, ktorí nepijú kávu vôbec.

Vedúci vedec na bielej populácii, prof. Veronica Wendy Setiawanová tvrdí, že tieto výsledky sú v súlade so všetkými predchádzajúcimi štúdiami o tej istej problematike.

Okrem toho vysvetľuje, že modely sú podobné, vzhľadom na skutočnosť, že všetky populácie v štúdii sú nejako rozmanité.

Alebo kvôli ich náchylnosti, stravovacie návyky alebo životnému štýlu vo všeobecnosti.

Tieto nové štúdie jasne ukazujú silný biologický vzťah medzi kávou a dlhovekosťou.

Ukazujú tiež inverzný vzťah medzi spotrebou kávy a úmrtnosťou. Zahŕňa choroby, ako je cukrovka, mŕtvica, rakovina, respiračné infekcie, ochorenia obličiek a srdca.

Okrem toho Európska Štúdia tiež zistila, inverzný vzťah medzi spotrebou kávy a ochorení pečene, rakovinu u žien, samovraždy medzi mužmi a ochorení obehového systému / trávenia.

Totiž ľudia, ktorí pili 3 šálky kávy (alebo viac) za deň mali nižšie riziko úmrtia v porovnaní s tými, ktorí nepili kávu.

Výskumníci študovali rôzne spôsoby výroby a konzumácie kávy v mnohých krajinách Európy.

Biologické výhody a odporúčania

Štúdie ukazujú, že niektoré zložky v káve majú protizápalové a neuroprotektívne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť riziko ochorení, ako je Parkinsonova choroba.

V skutočnosti, že európski občania, ktorí pijú kávu, majú zvyčajne lepšie úrovne regulácie glukózy, nižšie úrovne zápalu a zdravšie lipid profily, než tí, ktorí nepijú.

Záver

Tieto a predchádzajúce štúdie ukazujú, že u väčšiny ľudí nie je žiadna škoda spôsobená konzumáciou kávy vo všeobecnosti. V skutočnosti je to dobré pre naše zdravie.

Nebojte sa piť mierne množstvo kávy na zdravší životný štýl.

Preto ak pijete kávu, pokračujte vo svojom zvyku, a ak nie, môžete bez problémov vychutnať čaj a vodu.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>