Ľudia s pankreatitídou neprehliadnite tento zoznam potravín, za ktoré vám bude pankreas určite ďakovať

Pankreas je dôležitou súčasťou nášho tráviaceho systému. Nielen reguluje a neutralizuje kyslú stravu prijímanú našimi žalúdkami, ale aj enzýmy vylučované pankreasom pomáhajú pri trávení uhľohydrátov, proteínov a lipidov. Zdravý pankreas znamená regulovaný príjem cukru a lepší tráviaci systém v tele.

Zoznam potravín, za ktoré vám bude pankreas určite ďakovať

1. Kurkuma

Kurkuma je často označovaná ako prírodná protizápalová látka, ktorá pomáha znižovať bolesť spôsobenú pocitom pálenia v pankrease. Nielen to, ale tiež stimuluje tvorbu inzulínu v pankrease, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi a zabraňuje cukrovke.

2. Cesnak

Možno ste počuli ľudí, ktorí radia jesť cesnak a med na prázdnom žalúdku. Cesnak je prírodné antibiotikum a jeho kombinácia s rôznymi druhmi potravín znásobuje jeho účinok. Cesnak sa môže používať okrem medu, cibule, senovky gréckej atď. O týchto kombináciách je známe, že  zvyšujú imunitu opravou tkanív rôznych vnútorných orgánov vrátane pankreasu.

3. Špenát

Špenát obohatený o vitamín B a železo vyhovuje základným potrebám pankreasu. Železo pomáha predchádzať zápalom a vitamín B vyživuje pankreas. Skombinujte špenát s cibuľou, aby ste urobili šalát alebo špenátový hýbať s cesnakom, aby ste potešili pankreas. Špenát je naplnený prostriedkom na boj proti rakovine nazývaným MGDG (monogalaktosyldiacylglycerol), ktorý môže znížiť šance na rakovinu pankreasu.

4. Brokolica

Brokolica a iná zelenina krížená, ako je kapusta, karfiol a kapusta, sú známe svojimi vlastnosťami, ktoré bojujú proti rakovinovým bunkám v pankrease, pričom udržiavajú telesné stavy bez ochorenia. Tieto zeleniny poskytujú ľahko vstrebateľné živiny plné flavonoidov, ktoré pomáhajú posilňovať detoxikačný mechanizmus nášho tela.

5. Červené hrozno

Červené hrozno obsahuje resvaratrol, fenolovú látku, ktorá sa tiež považuje za silný antioxidant. Pomáha znižovať zápal pankreasu a ničí tiež rakovinové bunky pankreasu.

Odborníci radia, aby sa časť červeného hrozna užívala raz denne v jeho najčistejšej forme. Ľudia sa tiež rozhodli konzumovať červené víno, aby dosiahli rovnaké výhody. Jeho konzumácia v surovom stave je však oveľa výhodnejšia ako v ktorejkoľvek inej fáze.

6. Sladké zemiaky

Veríte teórii, že ak jedlo vyzerá podobne ako orgán v našom tele, pomáha to pri starostlivosti o tento konkrétny orgán? Rovnako ako vlašské orechy na mozog, zeler na kosti a paradajky na srdce, podoba sladkých zemiakov má tvar a farbu pankreasu neobvyklá.

Sladké zemiaky však znižujú riziko rakoviny pankreasu až o 50%. Stabilizuje tiež hladinu cukru v krvi postupným uvoľňovaním cukru do krvného obehu.

7. Oregano

Oregano je sľubnou liečbou porúch spôsobených oxidáciou, ako je cukrovka, pretože je naplnená fenolickými antioxidantmi. Ak majú byť správy pravdivé, oregano je silná antihyperglykemická látka a je tiež dobrá pre pankreas.

8. Púpava

Čaj z púpavy je už známy na detoxikáciu pečene a pankreasu, čo nakoniec pomáha prepracovať poškodené tkanivá pankreasu a súčasne zvyšuje produkciu žlčovej šťavy. Extrakt z koreňov púpavy pomáha v boji proti rakovinovým bunkám bez toho, aby mal závažný vplyv na bunky bez rakoviny.

Nestojí to za zdieľanie týchto informácií? Potom to môžete zdieľať.

ZDROJ:brigheside.me

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>