Len raz použite výhonky z cesnaku vo vašej kuchyni a už nikdy ich nevyhodíte

Mnoho ľudí hádže do koša cesnak, ktorý zaklíčil, pretože si myslia, že stratil vitamíny a chuťové vlastnosti. V skutočnosti je to neodpustiteľná chyba.

Výhonky cesnaku obsahujú živiny, ktoré sa nenachádzajú ani v bežnom cesnaku. To je súbor antioxidantov: allicín, alliin a diallyl disulfidu. Povieme vám viac prípadov, ktoré sú vo voňavej zelenine obzvlášť užitočné.

  •  V procese klíčenia sú  v cesnaku nové enzýmy so silným pôsobením odolnosti mnohých chorôb. Dokonca ochutnať zelené klíčky sú ostrejšie a majú  bohatú arómu.
  • To je užitočné pre ľudí so zníženou imunitou a vírusových ochorení.
  • Cesnak je dobrý pre čistenie ciev a normalizáciu srdca.
  • Klíčiaci cesnak, tradičná medicína odporúča pre prevenciu cievnej mozgovej príhody a prevenciu tvorby trombov.
  • Ten vám pomôže aj v prípade, že chcete zastaviť hnačku.
  • Zabraňuje vzniku malígnych buniek, čistí telo karcinogénov.
  • Antioxidanty sú schopné v klíčiacom cesnaku pozastaviť predčasnému starnutiu buniek a vznik vrások.

Domáci cesnak je oveľa užitočnejší než kupovaný. Dávajte pozor, v supermarketoch na pochybnú kvalitu.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>