Lekári tvrdia, že horká čokoláda nás môže ochrániť pred najmenej 8 chorobami

Horká čokoláda môže chrániť pred najmenej 8 chorobami. Lekári predovšetkým odporúčajú konzumovať túto pochúťku koncom leta a začiatkom jesene, upozorňujú však, že by sa nemali zneužívať.

Čokoláda dokonale chráni pred nervovým stresom a podráždením, pretože podporuje tvorbu hormónu radosti a znižuje hladinu kortizolu, ktorý je stresovým hormónom. Tento cukrovinkový výrobok pripravený na báze kakaového masla, ktorý je výsledkom spracovania kakaových bôbov, navyše zabraňuje srdcovým infarktom a mozgovým príhodám.

Faktom je, že čokoláda obsahuje flavonoidy, ktoré pozitívne ovplyvňujú stav krvných ciev, čo zlepšuje prísun krvi do mozgu. Dezert tiež prispieva k rozvoju prospešnej flóry v črevách, znižuje zápal cievnej steny, ktorý je spojený so mozgovými príhodami. Čokoláda sa odporúča ľuďom so sklonom k ​​tvorbe krvných zrazenín, pretože v kakaových bôboch sú polyfenoly, ktorých účinok je porovnateľný s účinkom kyseliny acetylsalicylovej. Zabraňuje čokoláde a cukrovke. Obsahoval látky, ktoré pomáhajú pankreasu vyrábať inzulín.

Tento produkt je tiež užitočný pri ochoreniach pečene. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré znižujú deformáciu orgánových buniek a zabraňujú tlakovým rázom v cievach. Je pravda, že na dosiahnutie pozitívneho účinku na pečeň by ste nemali jesť viac ako 30 gramov produktu za deň. Okrem toho čokoláda dokonale bojuje proti opuchom a odporúča sa na obezitu.

ZDROJ.actualnews.org

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>