Kyslá kapusta! Táto poravina je absolútna bomba pre naše zdravie

Kyslá kapusta je veľmi zdravá, pretože obsahuje množstvo metabolitov. Je zdrojom vitamínu C, E, vápnika a fosforu. Okrem toho nájdeme v ňom prírodné antioxidanty a baktérie, ktoré rozkladajú cukry na kyselinu mliečnu. Má tiež baktericídny a fungicídny účinok. Stojí za to, že to stojí za to jesť, a dnes vám poviem prečo.

Prečo stojí za to jesť kyslú kapustu

Obsah vitamínu C v kapustine zvyšuje našu imunitu. To je dôvod, prečo to stojí za to, aby ste ju zaradili do stravy na jeseň a v zime. Toto je obdobie, v ktorom sme vystavení vírusom a baktériám viac ako zvyčajne. Preto by sme mali dbať na to, aby naša imunita chránila nás pred chorobami. Okrem toho samotný vitamín C je antioxidantom. Preto podporuje prirodzenú obranu ľudských buniek a pomáha predchádzať mnohým chorobám, ako je rakovina a srdcové choroby.

Pamätajte, že naše telá nemajú schopnosť uchovávať alebo produkovať vitamín C, a preto ho musíme denne dodávať. Dospelí užívajú denne 45 až 90 mg vitamínu C. Kyslá kapusta obsahuje 20 mg vo 100 g výrobku. Nedostatok vitamínu C sa môže prejaviť krvácaním zubov, stratou zubov, krehkosťou a prasknutím krvných ciev, zníženou imunitou, bolesťou kĺbov alebo pomalým hojením rán.

Dlhoročné vedecké výskumy potvrdili, že kyslá kapusta pozitívne bojuje aj proti rakovinotvorným bunkám či samotným nádorovým ochoreniam. Podporuje aj náš mozog, nervy, tvorbu červených krviniek, rast buniek, funkciu svalov, bojuje proti infekciám a vírusom, má protizápalové a antibiotické účinky, znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi.

Kyslá kapusta tiež funguje ako prirodzené antibiotikum. Preto nám to nielen pomôže predchádzať chorobe, ale akonáhle niečo chytiť, môže nám pomôcť rýchlejšie sa dostať von z tejto choroby. Okrem toho zvyšuje bakteriálnu flóru tráviaceho systému, čo je dôležité pre naše zdravie. To pomáha vyčistiť telo toxínov, ale aj to, čo je dôležité pre ľudí, ktorí sa chudú – to urýchľuje metabolizmus. Konzumácia kysnuté kapusty každý deň, ako rýchlo schudnúť! Nemusíte sa ani obávať, pretože má nízky obsah kalórií a obsahuje len 16 kcal na 100g, čo je o polovicu menej ako čerstvé!

Ak sa zaoberáme problematikou chuťových vlastností kapusty, stojí za zmienku o obsahu vlákniny a jej úlohe v strave. 100 g kysnutého kapusta obsahuje 2,1 g vlákniny, čo nám dáva pocit plnosti. Okrem toho podporuje tráviaci systém a uľahčuje vylúčenie. Okrem toho kapusta obsahuje probiotiká, ako každá siláž. Nie sú zodpovedné len za budovanie našej imunity, ale tiež znižujú chuť do jedla, ktorá určite pomáha pri strate hmotnosti.

Ako žena ste určite postarali o svoj vzhľad. Používate masky a krémy. Kúpite si drahú kozmetiku, ale ukazuje sa, že možno zbytočne. Kyslá kapusta má pozitívny účinok na pokožku, vlasy a nechty. Môžete si z nej urobiť masku. Uzatvára póry a rozjasní pokožku. Funguje to osviežujúco a jeho príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Len jemne nakrájame kapustu, a potom aplikovať ju na tvár a po 10 minútach na prevzatie, a umyť tvár (po hodine sťahovania masky).

Kyslá kapusta

Kyslá kapusta sa vyrába ako výsledok mliečnej fermentácie a tento fenomén má svoje cenné vlastnosti. Kyslá kapusta je jednoducho ochucená ocotom a cukrom czmeu vďačí svojmu vkusu, ale nemá rovnaké vlastnosti a prospešné baktérie ako kyslá kapusta.

Kyslá kapusta sa ľahko odlišuje od kysaného kapusty. Kyslá kapusta má žltú farbu, čím dlhší je kvas, tým je žltejšia. Kyslá kapusta má stále biela farba, rovnako ako surová kapusta. Okrem toho je menej kyslej než kyslá kapusta a nemení svoju chuť. Kyslá kapusta obsahuje baktérie mliečneho kvasenia, takže keď leží, jeho chuť sa mení a stáva sa výraznejšou.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>