Kto chce mať zdravé srdce, musí sa oň dobre starať, tento zoznam potravín vám zaručí dlhú mladosť a dlhovekosť

Každý orgán v tele má určitú funkciu a je nevyhnutný pre zdravý životný štýl. Napriek tomu, že každý z nich je jedinečný svojho druhu.

Zdravé srdce – prameň mladosti a dlhovekosti. Doslova udáva tempo života, a preto si vyžaduje osobitnú pozornosť. Zdravie srdca je udržiavané tak dlho, aká je starostlivosť o neho. Budeme hovoriť o tom, ako to urobiť.

Zdravé potraviny pre vaše srdce

Veľa záleží na správnej výživy. Prevencia a liečba srdcových ochorení obsahuje zoznam výrobkov potrebných na použitie. Je pravidlom, že tieto výrobky obsahujú veľké množstvo horčíka a antokyanov, takže väčšina z ich radov je vo farbe od červenej k modrej a odtiene: ružová, fialová, teplé hnedé, oranžové, vínovej, modrej.

granátové jablko

Zázračná sila granátového jablka je známa po celom svete. Radí sa pre tých, ktorí trpia cievnej nedostatočnosti a nízkej hladiny hemoglobínu. Antokyány obsiahnuté v granáte posilňujú steny ciev, čo bráni rozvoju mnohých kardiovaskulárnych chorôb.

ryby

Nie je nutné, aby ryba bola červená. Najlepšie je prístup do mora, pretože obsahuje prospešné omega-3 mastné kyseliny. Dobré je variť raz týždenne výrazne znížite riziko vzniku ischemickej choroby srdca. Okrem týchto kyselín neutralizujete škodlivé tuky, bez toho aby došlo k upchatiu ciev.

orechy

Neexistuje žiadny všeobecne prijímanie potravy na srdce , ale orechy sa nachádzajú v mnohých diétach. Akékoľvek orechy sú bohaté na vitamíny B, C a E, ktor é nasyťujú srdce a zvyšuje jeho odolnosť. Vzhľadom k tomu, orechy sú zriedka pridané do každodennej stravy, bude to oveľa jednoduchšie zahrnúť ich do jedálnička ako ľahké občerstvenie medzi raňajkami a obedom.

paradajka

Paradajky obsahujú draslík, horčík, jód, mangán, diétne vlákniny a lykopén. Lykopén – cenný antioxidant, ktorý chráni srdce a celé telo pred rakovinou. Zaujímavosťou je, že vlastnosti lykopénu nie sú stratené počas varenia, len zosilnené.

čokoláda

Nehovoriac o výhodách horkej čokolády pre srdce. V nej je obsiahnuté vo veľké množstvo flavonoidov, nielen stimulujú produkciu enzýmov, ale tiež môžu rozširovať cievy, regulovať krvný tlak. V dôsledku toho je pravdepodobnosť tvorby trombu značne znížená.

jablko

Predpokladá sa, že červené jablká, žlté a zelená užitočné pre tých, ktorí sú chorí na anémiu. Upokojuje podráždenie cievnej steny v celom žilovom systéme a podporuje rýchle hojenie poškodených oblastí. Okrem toho pravidelná konzumácia jabĺk normalizovať hladinu cholesterolu v krvi.

Tieto potraviny sú pre zdravé na srdce, sú schopné udržať ho zdravé bez akýchkoľvek špeciálnych prípravkov. Pridajte niektoré z nich do každodenného jedla nebudete mať ťažkosti, ale tieto výrobky majú pozitívny vplyv nielen na kardiovaskulárny systém.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>