Konečne sa môžem z chuti najesť mojej obľúbenej dobroty, ako je perník a čo je na ňom najlepšie, vôbec z neho nepriberiem

História tohto jedinečného pečenia siaha až do čias Rusku, keď bochník s názvom veľký bochník chleba. Z tohto slova, a tam bolo meno perníky, pretože je to niečo medzi mrkvou a chlebom.

Nestáva sa často, príprava cesta bez vajec, a ak ešte žiadne maslo a mliečne výrobky? Recept na diétne cesto je tak jednoduché a že má len najnutnejšie, ale chuť perníka je mimoriadna. Presvedčte sa sami!

prísady

  • voda 250 g
  • cukor 200
  • med 2 lyžice
  • slnečnicový olej 125 g
  • pšeničná múka 240 g
  • kakao 2 lyžic
  • prášok do pečiva 1 lyžica
  • škorica 1 lyžica
  • hrozienka 100
  • vlašské orechy 100 g

príprava

  1. Zmiešajte vodu v hrnci, cukor, med, rastlinný olej a zmes sa zahrieva na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Zmiešajte v mise múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu, cukor, nalejte do misky a dobre premiešajte. Akonáhle hmota je hladká, pridáme orechy, hrozienka a znovu mix všetkého.
  3. Položte cesto na vymastený plech a do predhriatej rúry pri 200 stupňoch na 35 minút.
Teraz viete, že aj bez základných zložiek môžete pripraviť lahodné pôstne pečivo. Z tohto receptu je ľahko odstrániť cukor, nahrádzať to s medom. Odporúčame pridať trochu koriandra a experimentovať s rôznymi sušeným ovocím. Takú pochúťku je celkom možné jesť počas pôstu.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>