Kokosový olej – je veľký bojovník proti cukrovke

Kokosový olej je rastlinný olej získavaný z jadier zrelých kokosových orechov. Jeho obľúbenosť čoraz viac stúpa, hlavne pre jeho účinky a možnosti uplatnenia. Kokosový olej sa využíva v medicíne, potravinárstve, ale aj gastronómii.

Konzumácia kokosového oleja má mnohé priaznivé účinky na ľudský organizmus

Vďaka kokosovému oleju používanom v kuchyni dokáže organizmus lepšie absorbovaťlátky ako vápnik, horčík, vitamín B, vitamíny rozpustné v tukoch (napr. A, D, E a vitamín K a beta-karotén) či niektoré aminokyseliny (napr. proteíny). Kokosový olej je jedným z najzdravších tukov bohatých na antioxidanty.

Kokosový olej však treba pridávať do jedálnička s mierou!

Kokosový olej a cukrovka

Ak vás trápi cukrovka, kokosový olej, by mal byť vaším “partnerom” pri varení. Kokosový olej pri vstrebávaní nepotrebuje enzým pankreasu – inzulín. Kokosový olej tak dokáže priaznivo vplývať na príznaky cukrovky a môže napomôcť udržať optimálnu hladinu cukru v krvi.

Kokosový olej je veľmi vyhľadávaný aj pri diétach. Všetci, čo sa liečia na cukrovku vedia, že udržiavanie optimálnej váhy je kľúčové pre dobrý zdravotný stav, preto je veľmi vhodné zaradiť do jedálnička kokosový olej. Vďaka nemu dokážete schudnúť a rýchlejšie spáliť tuky. Môžete na ňom dusiť zeleninu, mäso či používať ho v tekutej forme do pečenia.

Kokosový olej môže napomôcť

  • telu zbaviť sa škodlivín
  • udržiavať optimálnu hladinu cholesterolu
  • udržiavať zdravé a pružné cievy
  • pri cukrovke – diabetes typu II.
  • bojovať proti vírusom vďaka kyseline laurovej

Aj cukrovku môžete dostať pod kontrolu. Vyskúšajte prírodnú cestu v boji proti nej.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>