Každý, kto sa chce vyhnúť mŕtvici, by mal okamžite začať jesť tieto produkty

Chcete znížiť riziko vzniku koronárnej choroby srdca, cukrovky typu II a mozgovej príhody? Spotrebujte 100 mg horčíka denne a môžete sa chrániť pred týmito problémami! Dozviete sa viac!

Výhody horčíka

Podľa štúdie, viac ako jeden milión ľudí, ktorí konzumovali najväčšie množstvo horčíka, majú znížené riziko vzniku cievnej mozgovej príhody o 12% a riziko ischemickej choroby srdca o 10% a riziko vzniku cukrovky typu II o 26%

Nízke hladiny horčíka v tele sú spojené s rôznymi chorobami. Mnohé štúdie ukázali spojitosť medzi významom horčíka v potravinách a znížením rizika ochorenia.

Podľa súčasných pravidiel ženy užívajú 270 mg horčíka denne a muži užívajú asi 300 mg denne. Nedostatky horčíka sú však stále veľmi časté.

Srdcové problémy spojené s nízkou horčíka, ale sci prijíma „šliapnutím vedľa“

Bolo zistené, že nedostatok horčíka je hlavnou príčinou srdcových chorôb, ale nie je vysoká hladina cholesterolu alebo nasýtený príjem tukov. Mnoho štúdií preukázalo, že nízke hladiny horčíka sú spojené so všetkými rizikovými faktormi pre kardiovaskulárne choroby, ako je cholesterol a vysoký krvný tlak, kôrnatenie tepien, kalcifikácie mäkkých tkanív a vybudovanie arteriálneho plaku.

Dôkazy sú „príliš ťažké ignorovať“
Nízka hladina horčíka môže spôsobiť nespočetné množstvo chorôb.

Tieto 6 sú najčastejšie:

  • infarkt
  • angína
  • diabetes typu II
  • problémy s vysokým krvným tlakom
  • zlá hladina cholesterolu
  • srdcová arytmia

Čo robí spotrebu horčíka tak dôležitým? 

3 zo 4 ľudí nedostávajú odporúčaný denný príjem horčíka. Inými slovami, majú nedostatok horčíka. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie potrebujeme 400-500 mg vápnika, čo je rovnováha 1: 1 s horčíkom. Vápnik konzumovaný v strave a kombinácia vitamínu K a vitamínu D chráni kosti a srdce.

Horčík je potrebný pre optimálne zdravie a normálne biologické funkcie vrátane produkcie proteínov, metabolizmu glukózy a syntézy nukleových kyselín, ako je DNA. Diéta je hlavným zdrojom horčíka, pretože horčík sa nachádza v orechoch, kakau, fazuli a zelenej listovej zelenine.

Produkty bohaté na magnézium: ako sa vysporiadať s kardiovaskulárnymi ochoreniami

Prirodzene, horčík sa zúčastňuje rôznych biologických procesov. Má mnoho zdravotných výhod. Má schopnosť uvoľniť krvné cievy, podporiť tvorbu kostného tkaniva, regulovať hladinu cukru v krvi a inzulínu a zvýšiť hladinu energie. Okrem toho čistí telo toxických látok a pomáha pri syntéze glutatiónu.

Potraviny bohaté na horčík patria:

  • brokolica
  • ovocie a bobuľoviny
  • ružičkový kel
  • kel
  • surové kakao
  • špenát
  • orechy a semená
  • šalát
  • repa
  • mango
  • avokádo
  • zelená listová zelenina

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>