Jemné linecké koláčiky, ak hľadáte ten najlepší recept, tak siahnite po tomto

Linecký koláčik je nádherná sušienka, ale je tiež dôležité, aby bola jemná a hladká. To je presne to, ako to upečiem, pretože tento recept sa stal úspešným a vždy dopadne skvele. Je to dobrá voľba pre každú príležitosť.

Treba ich uschovať a za pár dní sa rozplývajú v ústach. 

Linecké koláčiky

Suroviny:

  • 300g hladkej múky
  • 200g Hery alebo palmarínu
  • 100g cukru práškového
  • 10g cukru vanilkového
  • trošku citrónovej kôry
  • 1 ks žĺtka
  • džem ľubovoľný

Postup prípravy:

  1. Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vypracujeme tuhé cesto.
  2. Keď je hotové, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme cez noc do chladničky. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme rôzne tvary a uložíme ich na suchý plech a pečieme 5 až 7 minút.
  3. Keď sú upečené zlepujeme ich lekvárom a nakoniec posypeme cukrom.
  4. Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>