Jednoduché kroky: Ako si vyrobiť vlastné maslo z orechov doma

Niet pochýb, že orechy sú jedny z najzdravších potravín na planéte. Prichádzajú s radom zdravotných výhod, ale zároveň sú dokonalým občerstvením, ktoré vás udrží až do ďalšieho jedla. Napríklad maslo z orechov je len jedným báječným spôsobom, ako využiť mnohé výhody orechov. Okrem toho sa dobre spája s pečivom, sušienkami a jednoduchým občerstvením.

Obchodné orechové maslo je však nielen drahé, ale je tiež nabité prísadami, ako je napríklad repkový olej a konzervačné látky. Vytvorenie vlastného orechového masla je najlepšou alternatívou.

Domáce orechové maslo

Čo budete potrebovať:

  • 200 g vlašských orechov
  • 1-2 lyžice kokosového (alebo iného) oleja
  • lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky kokosového cukru
  • štipka soli

Postup:

Orechy cez noc namočte. Potom aby poriadne vyschli, rozložte ich na plech a dajte ešte potom cca na 10-15 min piecť do rúry (160 ° -180 °). Avšak konkrétne u vlašských orechoch môžete máčanie aj pečenie preskočiť. Záleží tiež na kvalite orechov. U mandlí sa odporúča v rúre 10 minút prepiecť.

Potom vložíte všetky ingrediencie do mixéra a mixujete, kým nevznikne požadované maslo. Budete musieť zo stien niekoľkokrát zoškrabovať v priebehu miesenia, aby sa maslo naozaj dôkladne zapracovalo a bolo pekne hladké.

Výsledok je ale senzačný. 

ZDROJ:healthyfoodteam.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>