Ešte včera som chcela vyhodiť mikrovlnku do koša, ale keď som sa dočítala o tajných spôsoboch jej využitia, okrem prihrievania jedla, hneď som si to rozmyslela. A neľutujem

Mikrovlnné rúry po celom svete si užili viac ako 70 rokov. Ale veľa vlastností tohto pomocníka kuchyne zostáva neznáme. Otvoríme závoj tajnosti a povieme vám o desiatich najviac neočakávaných spôsoboch použitia mikrovlnnej rúry. Učenie, ako všetci vieme, nikdy nie je neskoro!

Zaujímavé spôsoby, ako využiť mikrovlnnú rúru

1. Ak chcete obnoviť vôňu mletého korenia a korenín, zahrejte ich na plný výkon počas tridsiatich sekúnd.

2. Ak obaľujete chlieb v papierovej utierke a zahrievate ho na plný výkon po dobu jednej minúty, chlieb sa znova stane čerstvým.

3. Mandle sa ľahko čistia, ak ich vložíte do vriacej vody a zahrievajte tridsať sekúnd pri plnom výkone.

4. Vlašské orechy môžu byť ľahko odlúpené zahrievaním vo vode počas štyroch až piatich minút pri plnom výkone.

5. Pomaranče alebo grapefruity sa ľahko čistia od bielej buničiny, ak ich zahrejete tridsať sekúnd pri plnom výkone.

6. V mikrovlnnej rúre je ľahké a rýchle sušenie kôry pomarančov a grapefruitov. Položte ich na papierové utierky a zahrejte na plný výkon dve minúty. Pri vykurovaní by sa chuť mala miešať. Po ochladení sa stáva suchá a krehká. Sušené kôry skladujte v tesne uzavretej nádobe.

7. Mikrovlnná rúra pomôže vytlačiť šťavu z citróna alebo pomaranča aj keď má veľmi hrubú kôrou. Ohrajte ovocie niekoľko minút v mikrovlnnej rúre, nechaj ochladiť, a môžete ľahko vytlačiť šťavu z nich.

8. V mikrovlnnej rúre môžete vysušiť zimnú zeleninu, ako aj krekry a orechy.

9. Môžete roztopiť kandovaný med za 1-2 minúty.

10. V mikrovlnnej rúre je možné zničiť zápach z rezacích dosiek – musia sa umyť, oškrabať s citrónom a „vyprážať“ v mikrovlnnej rúre.

No čo poviete, ani vy ju už nevyhodíte, však?

ZDROJ:/darada.co/

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>