Do obyčajnej konzervy vložte kuracie mäso. Za hodinu budete mať na stole kráľovský pokrm, ktorý nekúpite v žiadnom supermarkete

Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút vášho drahocenného času? Potom si vyskúšajte urobiť kuraciu šunku v plechovke! Znie to trochu nezvyčajne, ale v skutočnosti to bude lahôdka.

Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne. Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie (podľa chuti)

Postup:

1) Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.
2) Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho niťou, dajte do plechovky a dobre pritlačte.
3) Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút. Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.
4) Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte do chladničky na 12 hodín.

Domáca pochúťka je pripravená! Ak sa vám recept páči, podeľte sa s ním aj s vašimi priateľmi.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>