Diétny lekár odporúča denne piť šťavu z kyslej kapusty a má na to vážny dôvod…

Dietológ Artur Topolski odporúča pitie kapustovej šťavy každé ráno. Poskytuje tiež recept na nápoj z neho, ktorý zlepší prácu čriev, posilní vašu imunitu a zlepší vstrebávanie vitamínov a minerálov cez vaše telo.

Zdravotné vlastnosti šťavy kyslej kapusty

Za zmienku stojí, že šťava z bielej kapusty je bohatstvom antioxidantov a vitamínov ako C a E. Môžeme piť aj šťavu zo surovej kapusty, pomáha posilňovať telo a bojovať proti rôznym typom infekcií. Oveľa častejšie však odporúča piť šťavu z kyslej kapusty. Nie je to len vynikajúci liek na kocovinu, ale aj spôsob, ako očistiť telo. Šťava z kyslej kapusty zlepšuje odstraňovanie toxínov. Obsahuje prírodné probiotiká, ktoré posilňujú zažívací systém aj po antibiotickej liečbe, ale sú pre nás každý deň k nezaplateniu.

Pitie kyslej kapusty šťavy zlepšuje trávenie a znižuje množstvo produkovaných žalúdočných štiav, a to pomáha aj pri refluxe. Táto šťava tiež chráni žalúdok a pečeň. Nízke pH šťavy z kyslej kapusty tiež pomáha zbaviť sa parazitov z nášho tráviaceho systému.

Mnohí ľudia majú tiež záujem o chudnutie výhody tohto nápoja. V skutočnosti pomáha chudnúť a zároveň eliminuje okysľovanie tela. Pomáha odstraňovať toxíny, odstraňuje prebytočnú vodu z tela a zlepšuje trávenie.

Podľa dietológa Artura Topolského je šťava z kyslej kapusty jedným z najsilnejších domácich probiotík, ktoré môžeme liečiť. Probiotiká sú bakteriálne kultúry, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Na to regulujú trávenie a pomáhajú telu absorbovať potrebné vitamíny a minerály. Preto je dôležité udržiavať probiotickú rovnováhu nášho tráviaceho systému. Je potrebné aj po antibiotikách, ktoré ničia baktérie, dobré aj zlé.

To tiež rozlišuje príznaky, ktoré môžu naznačovať, že by ste mali začať konzumovať probiotické produkty. Patria k nim tráviace problémy, neznášanlivosť laktózy, plesňové infekcie a alergické reakcie na potraviny. Preto odporúča pitie šťavy pripravenej z kyslej kapusty. Na jeho prípravu potrebujeme niekoľko zložiek.

prísady:

  • 2 kg kapusty
  • 1 lyžička horčice
  • 4 lyžičky himalájskej soli
  • 1 lyžička rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šálky prevarenej vody (chladné)
  • 4 polievkové lyžice kefírovej srvátky
  • 2 mrkva

príprava:

  1. Nakrájame kapustu a mrkvu
  2. Preložíme do veľkej misy, pridáme soľ, cesnak, horčicu a rascu
  3. Necháme stáť, kým kapusta neopustí šťavu
  4. Pridáme zvyšné zložky a premiešame
  5. Jeme týždeň

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>