Dietetik odporúča každodenné pitie šťavy z kapusty. Pozrite sa prečo!

Dietetik Artur Topolski odporúča každodenné pitie šťavy z kapusty. Taktiež dáva recept na nápoj vyrobený z neho, ktorý zlepší činnosť čriev, posilní imunitu a zlepší vstrebávanie vitamínov a minerálov prostredníctvom vášho tela.

Zdravé vlastnosti šťavy z kyslej kapusty

Stojí za zmienku, že šťava z kapusty obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínov ako je C a E. Môžeme dokonca piť šťavu zo surovej kapusty, pomáha spevniť telo a bojovať proti rôznym infekciám. Nie je to len vynikajúci liek na kocovinu, ale aj spôsob, ako očistiť telo. Táto šťava zlepšuje odstraňovanie toxínov. Obsahuje prírodné probiotiká, ktoré posilňujú tráviaci systém aj po antibiotickej liečbe a sú pre nás každý deň neoceniteľné.

Pitie šťavy z kyslej kapusty zlepšuje trávenie a znižuje množstvo produkovaných žalúdočných štiav a to pomáha aj pri refluxe. Táto šťava tiež chráni žalúdok a pečeň. Nízka pH šťavy z kyslej kapusty tiež pomáha zbaviť sa parazitov z nášho tráviaceho systému.

Mnohí ľudia sa tiež zaujímajú o znižovanie prínosu tohto nápoja. V skutočnosti pomáha strácať váhu pri eliminácii acidifikácie organizmu. Pomáha odstraňovať toxíny, odstraňuje prebytočnú vodu z tela a zlepšuje trávenie.

Podľa dietetika Artur Topolski je šťava z kyslej kapusty je jednou z najsilnejších domácich probiotík, s ktorými môžeme liečiť. Probiotiká sú bakteriálne kultúry, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Preto regulujú trávenie a pomáhajú telu absorbovať potrebné vitamíny a minerály. Preto je veľmi dôležité udržať probiotickú rovnováhu nášho tráviaceho systému. Je to potrebné aj po antibiotikách, ktoré ničia baktérie, dobré i zlé.

Rozlišuje tiež príznaky, ktoré môžu naznačovať, že by ste mali začať konzumovať probiotické produkty. Patria sem problémy spojené s trávením, neznášanlivosťou laktózy, plesňovými infekciami a alergickými reakciami na potraviny. Preto odporúča piť šťavu pripravenú z kyslej kapusty. Budeme potrebovať niekoľko ingrediencií na prípravu.

prísady:

  • 2 kg kapusty
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 4 čajové lyžičky soli himalájskej
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šálky vriacej vody (chladná)
  • 4 lyžice srvátky zo srsti
  • 2 mrkvy

príprava:

  1. Nastrúhajte kapustu a mrkvu
  2. Preložíme do veľkej misy, pridáme soľ, cesnak, horčicu a kmín
  3. Miesime, kým kapusta neopustí šťavu
  4. Pridáme zvyšok prísad
  5. Necháme ju stáť zakrytú týždeň vykysnúť a môžeme začať konzumovať

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>