Čo je jedinečné na kapustovej šťave? Po prečítaní ju začnete piť s celou vašou rodinou! Na to dám ruku

Kapustná šťava má široké spektrum zdravotných výhod. Používa prevenciu rakoviny pri liečbe vredov na zníženie „zlého“ cholesterolu (LDL). Táto zelenina rodina je bohatá na beta-karotén, nerozpustnej vlákniny, vitamíny B1, B6, C, E, K, a minerálov: jód, horčík, železo, vápnik a síra.

V dávnych dobách sa kapusta nazývala „mesačným svetlom“, pretože sa predpokladalo, že táto zelenina rástla pod svetlom mesiaca. Dnes sa kapustová šťava aktívne používa na liečbu mnohých ochorení.

Zelná šťava s peptickým vredom

Zelná šťava je bezpečný a účinný prírodný liek na liečbu vredov. Obsahuje prírodné zdroje L-glutamínu, S-metilmet (prírodný vitamín-ako látky pre ľudský organizmus, ktorý je nevyhnutný síry, ktoré obsahujú derivát aminokyselín metionínu), gefarnate a glukozinoláty, ktoré podporujú aktiváciu ochranné funkcie žalúdka a tráviaceho slizničnej traktu hojenie.

Podľa štúdie, 13 pacientov s peptickým vredom, ktorí používajú kapustovú šťavu po dobu 10 dní, mal rovnaký výsledok ako hojenie ako pacienti, ktorí boli liečení liekmi za 37 dní. Štúdie naznačujú, že kapusta šťava má anti-ulcerózne vlastnosti, zabezpečenie dostupnosti vitamínu U v kapuste džús, ktorý zabraňuje vývoju histamínom indukovanej žalúdočnej peptických vredov.

Zelná šťava na prevenciu rakoviny

Používanie diéty vysokej v rastlinách krížovej rodiny môže znížiť riziko rakoviny prsníka. To bol dôvod, prečo sa kapusta považuje za jeden z 14 najlepších produktov na prevenciu rakoviny.

Podľa štúdie publikovanej v Medzinárodnom vestníku rakoviny bola veľká konzumácia zeleniny, ako je kapusta, spojená so znížením rizika rakoviny prsníka. Táto štúdia ukázala, že existuje silná vôľa medzi rakovinou prsníka a využitie týchto druhov ovocia a zeleniny: tmavo zelenej listovej zeleniny, kapustovité zeleniny, kapusta, mrkva, paradajky a šampiňóny.

Kapustná šťava znižuje hladinu „zlého“ cholesterolu (LDL cholesterol)

Výsledky ukázali, že pacienti, ktorí pijú koktaily z brokolice a kapusty znižuje ich hladiny LDL-cholesterolu v krvi (tiež známy ako „zlý“ cholesterol).

Červená kapusta v porovnaní s bielou kapustou

Každá kapustová šťava je lepšia ako nič. Ale ak máte možnosť zvoliť, dajte prednosť červenej kapusty. Červená kapusta má viac vitamínu C než biela. Obsahuje dokonca viac vitamínu C ako pomaranče!

Na rozdiel od bielej kapusty, redcane obsahuje antioxidačné zlúčeniny, známe ako anthocyaníny, flavone červené pigmenty, ktoré majú obrovské zdravotné výhody.

preventívne opatrenia

Ak máte problémy so štítnou žľazou, porozprávajte sa so svojím lekárom o konzumácii surovej šťavy z kapusty. V tomto prípade môže zelenina krížovej rodiny nepriaznivo ovplyvniť telo.

 ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>