Chcete chrániť svoje srdce pred infarktom? Výskum potvrdzuje, že tento nápoj to zvládne najlepšie

Máte radi kefír, tvaroh alebo iné mliečne výrobky? To je veľmi dobré, pretože ich konzumácia vás môže chrániť pred infarktom. Výskum to dokazuje, aj keď mechanizmy ešte nie sú úplne známe. Vedci sa domnievajú, že takéto účinky vytvárajú zlúčeniny počas procesu fermentácie.

Mliečne výrobky chránia srdce

2000 ľudí bolo vyšetrených vo viac ako 20 rokoch výskumu. Výsledky jasne ukazujú, že pravidelná konzumácia mliečnych výrobkov znižuje riziko koronárnych srdcových chorôb o viac ako 20 percent.

Mechanizmus takéhoto pôsobenia nie je známy, vedci majú podozrenie, že zlúčeniny, ktoré sa tvoria pri procese fermentácie mlieka, majú taký účinok. Zároveň skontrolovali, ako nás mlieko ovplyvňuje. Ako sa ukazuje, nie je to také samo o sebe zdravé a ak nepresiahneme 0,9 l mlieka za deň, nezvyšujeme riziko koronárnych incidentov. Ak budete piť viac, toto riziko sa už zvyšuje.

Preto, ak máte radi mlieko, môžete ho piť samozrejme iba preto, aby ste si udržali zdravé zábrany. Čokoľvek, čo prevyšuje, môže byť škodlivé. Je však potrebné uviesť do stravy toľko mliečnych výrobkov, ako je kefír, tvaroh alebo tvaroh.

Mliečne výrobky sú tiež skvelé pre diétu. Kefír je menej kalorický ako mlieko a bude skvelým doplnkom koktailov. Môže tiež nahradiť smotanu, napríklad pri výrobe tvarohu na sendviče.

Tvaroh sám je tiež skvelý nápad na raňajky. Obsahuje veľa bielkovín, takže nám na dlhú dobu poskytne pocit sýtosti. Je zdravý a chutný. Navyše, ako vidíme, jeho spotreba nás v budúcnosti môže chrániť pred infarktom.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>