Časté nadúvanie je nepríjemný problém, o ktorom mnohí mlčia, zbavte sa ho rýchlo a jednoducho

Nadúvanie postretlo aspoň raz v živote každého z nás… Bolesť v črevnej oblasti, nevoľnosť, nadúvanie vnútri, plyny – to všetko dáva obrovskú nepríjemnosť. Ale ak niektorých ľudí, tento problém sa týka epizódme, iní sa trpia nadúvaním dňa aj v noci.

Aká je príčina trvalého zlého zdravotného stavu? V skutočnosti zdrojom problému môžu byť rôzne ochorenia a podvýživa.

Chronická pankreatitída

V tomto prípade chýbajú telu niektoré enzýmy na spracovanie potravy. Výsledkom je opuch po jedle akéhokoľvek druhu potravy.

Syndróm dráždivého čreva

Zápal sa vyskytuje v dôsledku narušenia funkcie takzvaného motora. V tomto prípade sú nepríjemné pocity v bruchu sprevádzané silnou bolesťou.

Dysbakterióza

Zápal sa stáva dôsledkom narušenia rovnováhy mikroflóry. Škodlivé organizmy začínajú produkovať plyny (amoniak, sírovodík, metán).

Neznášanlivosť na laktózu

Často sa v tele dospelých vyskytuje nedostatok enzýmov, ktoré pomáhajú absorbovať laktózu.

Črevná obštrukcia

Takýto patologický syndróm sa pozoruje u ľudí s novotvarmi a polypami v čreve. To sa stáva prekážkou priechodnosti potravín.

Podvýživa

Jednou z najčastejších príčin nadúvania je abnormálna strava. Použitie veľkého množstva sýtených nápojov, sladkostí, pečiva, zemiakov a strukovín môže viesť k silnej tvorbe plynu v črevnej oblasti.

Okrem vyššie uvedeného, ​​odborníkom na výživu sa odporúča, aby zistili, či vo vašej strave nie sú potraviny, ktoré sa nedajú konzumovať v tandeme. Najprv sa týka ovocia: musia sa konzumovať jednu hodinu pred hlavným jedlom alebo dve hodiny po jedle.

Ako sa zbaviť nadúvania

Ak problém plynatosti nie je spojený s akoukoľvek chorobou, môžete zmierniť bolestivé symptómy tým, že si vezmete niekoľko tabliet s aktívnym uhlím. Je tiež potrebné vylúčiť z potravy produkty, ktoré spôsobujú kvasenie. Zlepšite svoju pohodu jednoduchými fyzickými cvičeniami.

 

Nasledujúci deň by malo črevo prestať sa nadúvať: počas dňa potrebujete len varenú ryžu a piť ju s bylinnými čajmi. Po tejto dobe by ste mali zvážiť svoje denné menu: je lepšie dať prednosť kuraciemu, morskému a teľaciemu mäsu.

Ako príloha je ryža dokonalá. A mlieko by malo byť nahradené tvarohom, jogurtom alebo kefírom. Tiež je potrebné jesť denné bylinné čaje (ľubovník bodkovaný, mäta a harmanček bude vynikajúcou voľbou).

Ak je nadúvanie spôsobené exacerbáciou ochorenia, neváhajte a navštívte lekára. Zdravie pre vás a vašich blízkych! Nezabudnite zdieľať tieto užitočné informácie so svojimi priateľmi.

 

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>