Bezlepkový cuketový bochník s himalájskou soľou, kokosovým olejom a jablčným octom

V tomto článku vám ukážeme, ako vyrobiť najlepší bezlepkový chlieb z cukety bez bochníkov. Je to veľmi jednoduché. Stačí sa riadiť jednoduchými pokynmi. 

Budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 2 šálky múky bez lepku
  • 1/2 čajovej lyžičky himalájskej soli
  • 2 čajové lyžičky bez obsahu hliníka
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky kokosového oleja, rozpusteného
  • 1 šálka kokosového cukru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice maku
  • 1/2 šálky nesladeného orieškového mlieka
  • 1/2 lyžice octu jablčného muštu
  • Kôra z 2 citrónov
  • 1 šálka strúhanej cukety

Pre glazúru:

  • 1/8 šálky surového medu
  • 1/8 šálky kokosového masla, rozpusteného
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Štipka himalájskej soli

Postupujte podľa jednoduchých pokynov:

  • Najprv musíte predhriať rúru na 220 stupňov.
  • Potom v miske musíte skombinovať kešu mlieko a jablčný ocot.
  • Dobre premiešajte a nechajte stáť 5 minút.
  • Potom je potrebné zmiešať bezlepkovú múku, mak, soľ a prášok do pečiva v strednej miske
  • Vo veľkej mise rozdrvte vajcia a pridajte do rozpusteného kokosového oleja a kokosového cukru šľahačku, kým sa rovnomerne nerozmieša.
  • Potom musíte pridať citrónovú šťavu, kvasené kešové mlieko a citrónovú kôru.
  • Zmiešajte znova, až kým sa nezačlenia rovnomerne.
  • Uistite sa, že vytlačíte všetku prebytočnú vlhkosť z cukiet a zložte ju do vlhkej zmesi.
  • Potom by ste mali do vlhkej zmesi pridať suché prísady a spolu ich miešať, až kým nebudú dobre premiešané.
  • Nalejte cesto do vymastenej panvice s bochníkmi 9 × 5/10 × 4 a pečte 40 – 45 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.

Ako pripraviť glazúru:

  • Najprv musíte rozpustiť kokosové maslo a potom pridať do malej misky, rozšľahať surový med a citrónovú šťavu, až kým nebude krémová a dobre zapracovaná.

Keď je bochník upečený, pridajte glazúru na hornú časť chleba, kým je ešte teplá, pred rozrezaním a podávaním nechajte glazúru stuhnúť. Zvyšky skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

ZDROJ: healthylifetricks.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>