Avokádo je považované za“protijed“ proti rakovine a je prírodným liekom na boj proti leukémii

V súčasnosti sa všeobecne verí, že lekárske školy sú financované veľkými farmaceutickými spoločnosťami podporujúcimi lieky. Napriek tomu je metodológia Dr. Paula Spangiolo, výskumného pracovníka a odborného lekára v kanadskom Ontáriu na Fakulte farmácie na univerzite v Waterloo. Jeho tituly sa zameriavali predovšetkým na liečivý potenciál čistých potravín, a nie na syntetické kombinácie. Zvlášť, jeho práca sa zamerala na zistenie „potenciálnych aplikácií protirakovinové pokiaľ ide o Nutraceuticals, teda diétnych bioaktívnych látok“.

Tento výskumník berie výraz „Jedlo je váš liek“ veľmi vážne. 
Podľa Natural News, šokoval všetkých, keď zistil, že spojenie medzi „lipidy sa prirodzene vyskytujú v avokáde“ a ich schopnosť bojovať s mocnými leukemickými kmeňovými bunkami, tie, ktoré spôsobujú ochorenie, nazývané akútna myeloidná leukémia (AML). On a jeho tím pracoval s lipidmi na molekulárnej úrovni a vytvoriť pripojenie s názvom Avokatin B. Podľa University of Waterloo, jeho štúdie ukázali, že silný derivát avokáda útočia „koreň choroby – leukemických kmeňových buniek“, bez poškodenia zdravých buniek. Jeho práca bola uznaná Americkou spoločnosťou pre výživu, ktorý ctil jeho úspechy udelením mu odmenu Mead Johnson.

Chemoterapia, ožarovanie, transplantácia kostnej drene alebo avokádo? 
Podľa Cancer.net v USA bude v tomto roku diagnostikovaných 20 000 ľudí s akútnou myeloidnou leukémiou (AML). Ako sa očakávalo, všeobecné liečenie tejto choroby je dve fázy chemoterapie. Hoci objav Spagnuolo môže trvať dlho, kým bude k dispozícii na liečbu AML, pokračujú experimenty, ktoré vyžadujú klinické skúšky. Keď začnú, pacienti trpiaci touto chorobou budú mať príležitosť vyskúšať túto netoxickú a bezpečnú alternatívu.

Ďalšie výhody Avokáda

1. Živiny -40 gramov avokáda poskytuje:

  • 64 kalórií
  • 6 g tuku
  • 4 g uhľohydrátov
  • menej ako jeden gram cukru
  • 3 g vlákniny

Avokádo sú plné vitamínov B6C, E, K, rovnako ako niacín, kyselina listová, riboflavín, draslíka a horčíka. Je vynikajúcim zdrojom omega-3 tukov, luteínu a beta-karoténu.

2. Zdravie srdca

Avokádo je naplnené beta-sitosterolom, prírodným rastlinným sterolom, ktorý pomáha udržiavať zdravú hladinu cholesterolu.

3. Vyhýbanie sa osteoporóze

Avokádo poskytuje asi 25% denného odporúčaného príjmu vitamínu K, čo je rozhodujúce pre zdravie kostí.

4. Prírodná detoxikácia

Vláknina v avokádoch podporuje pravidelný pohyb čriev, reguluje zápal a udržuje imunitný systém pod kontrolou.

5. Zlepšenie trávenia

Opäť prírodné vlákna v avokádo pomáha predchádzať zápche, udržuje zdravie tráviaceho traktu a znižuje riziko rakoviny hrubého čreva.

6. Vynikajúce pre prezeranie

Avokádo obsahuje zeaxantín a luteín, ktoré poskytujú antioxidačnú ochranu a minimalizujú poškodenie očí.

7. Ochrana pred chronickými chorobami

Podľa programu interných klinik a programov potravinovej vedy na univerzite v Kentucky je konzumácia vysokých vláknin spojená s nižším rizikom hypertenzie, obezity, mŕtvice a cukrovky. Ukázalo sa tiež, že to pomáha znižovať hmotnosť, zvyšovať citlivosť na inzulín a znižovať krvný tlak.

ZDROJ.ithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>