Ako si vybrať ten najlepší melón

Vodové melóny – nielen chutné a šťavnaté bobule.  

Sú veľmi užitočné pre telo, pretože obsahujú veľké množstvo rôznych vitamínov a mikro- a makronutrientov, ako aj funkciu čističa obličiek. Nielen buničina má priaznivé vlastnosti, ale aj zelené šupky a dokonca aj semená. Títo, napríklad v Číne, sa konzumujú, keď máme pražené slnečnicové semená. Ženy robia kozmetické procedúry na kožu z kože. A to nie sú všetky prospešné vlastnosti týchto „bobúľ“. Ale, bohužiaľ, melón nie je vždy zdravé a chutné. Záleží na mnohých faktoroch. Preto, aby ste si vždy mohli vychutnať tento produkt, musíte vedieť, ako si ho vybrať.

Ako to urobiť, sa dozviete ďalej.

1. Výberte perfektný melón

Vysoko kvalitný melón by nemal byť príliš veľký a nie príliš malý. Ak je plod malý, je pravdepodobné, že buď nie je zrelý, alebo rástol v zlých podmienkach. Ak je veľký, môže sa pestovať s pridaním chemikálií. To neznamená, že nemôžete kúpiť malé alebo príliš veľké melóny. Potom sa zvyšuje pravdepodobnosť, že takýto melón môže mať nižšiu kvalitu. Optimálna hmotnosť plodu – od 7 do 10 kg. Akonáhle ste sa rozhodli pre veľkosť, vizuálne skontrolujte vodný melón. Na ňom by nemali byť žiadne vady, okrem žltkastej škvrny na mieste, kde leží (veľkosť škvŕn je 5-10 cm). Farba ovocia by mala byť kontrastná, tmavo zelené pruhy – číre. Chvost melónu by mal byť suchý a mierne žltý. To naznačuje, že on sušil na bahche, a potom zmaril. Ak je chvost je zelený, to znamená, že trhal berry pred tým, než sa dostala na zem. Ak je chvost príliš suchý – melón je prezretý alebo bol skladovaný dlhú dobu. Zrelé melón semená sú veľké a tmavé. Ak na ňu zaklope, mal by to matný zvuk.

2. Známky vodových melónov

Existuje mýtus, že melóny sú rozdelené podľa „sexuálnych“ charakteristík: „chlapci“ a „dievčatá“. Tie sú sladšie. Majú menej kostí. V „chlapci“ – naopak. Ak chcete rozlišovať medzi nimi, mali by ste venovať pozornosť spodnej časti ovocia (oproti chvostu). V „chlapcoch“ je konvexný a v „dievčatách“ plošší.

3. Známky nitrátov

Pridávanie dusičnanov do produktov dnes nie je novinkou. Obzvlášť trpí potravou, ktorá je určená na skladovanie viac ako jeden deň. Vodové melóny nie sú výnimkou. Ale ak si vezmete niektoré metódy, množstvo „chémie“ v berry sa môže znížiť. Pozdrav z budúcnosti: 5 brilantných gizmos, jasne pred ich časom … Dôkaz, že nie všetky deti vyzerajú ako sladké mačiatka … Ugandská najplodnejšia žena: 39-ročná matka porodila 38 detí od jedného muža Prítomnosť dusičnanov je indikovaná žltkastými pruhmi vo vnútri ovocia, farba dužiny je príliš svetlá s fialovým odtieňom, hladký lesklý povrch sa tvorí na rezu, ak dáte kúsok melónu do pohára čistej vody a potom sa stane jasnou sýte farbou – obsahuje chemikálie. Môžete sa zbaviť veľkého množstva dusičnanov studenou vodou. Namočte melón do nej pol hodiny. Pesticídy plak odstrániť s roztokom čistej vody s prídavkom citrónovej šťavy (pol citróna) a jednu čajovú lyžičku morskej soli.

4. Čo melóny nemôžu kúpiť

Nakrájame na kúsky a balíme do potravinových fólií. Počas rezania by sa na buničinu mohli dostať škodlivé baktérie. Pod filmom sa množia, pretože existuje skleníkový efekt. Nedovoľte, aby predávajúci znížiť časť melóna (zvyčajne rezané trojuholník v tvare kusu). Pretože v tejto chvíli sa do rezu môžu dostať baktérie alebo nečistoty. Nekupujte melóny zo zeme alebo v blízkosti cesty. Melouny na predaj v júni a júli sú zvyčajne „chemické“. Oficiálna sezóna zrelého ovocia je august! Nemôžete kúpiť melóny s preliačinami alebo praskliny. Neriskujte pri nákupe výrobku, ak predávajúci nemá príslušné dokumenty, ktoré potvrdzujú kvalitu vodových melónov (certifikát Štátneho hygienického a epidemiologického dohľadu). Miesto predaja melóny by mali byť pod baldachýnom. Sedadlá by mali byť špeciálne určené a vybavené.

5. Pred použitím

Pred použitím sa uistite, že ste si umyli vodný melón pod tečúcou vodou, najlepšie štetcom. Potom osušte uterákom.

ZDROJ:babushkinysekretiki.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>