Ak chcete urobiť niečo dobré pre seba, pite tieto 2 čaje, sú plné antioxidantov a pomáhajú vášmu telu odvrátiť chorobu

Štúdie ukazujú, že antioxidanty v čiernych a zelených čajoch sú veľmi prospešné pre naše zdravie, hovorí 82-ročný John Weisburger, PhD, vedúci výskumník v Ústave pre prevenciu rakoviny vo Valhalle v NY.

„Publikoval som viac ako 500 článkov o čaji hovorí Weisburger, ktorý pije desať šálok denne. „Bol som prvým americkým výskumníkom, ktorý ukázal, že čaj mení metabolizmus na detoxikáciu škodlivých chemických látok.“

Zelený čaj , čierny čaj, čaj oolong – všetci pochádzajú z tej istej čajovej rastliny, Camellia sinensis . Listy sú jednoducho spracované inak, vysvetľuje Weisburger. Listy zeleného čaju nie sú fermentované; sú suché a dusené. Čaj z čierneho čaju a oolong čaju podlieha drveniu a fermentácii.

Všetky čaje z čajovníka z kamélie sú bohaté na polyfenoly, ktoré sú typom antioxidantov. Tieto zázračné živiny zachytávajú bunky poškodzujúce voľné radikály v tele a detoxikujú ich, hovorí Weisburger. „Ohromujúce“ vhodne opisuje čajovú antioxidačnú silu, hovorí WebMD.

Čierne a zelené čaje majú rôzne typy antioxidantov ako ovocie a zelenina. Thearubigíny, epikatechíny a katechíny patria medzi tie, ktoré sú uvedené v grafe USDA. Všetky sú považované za flavonoidy, typ antioxidantov. Čerstvé zelené a čierne čaje majú veľa z nich, ukazuje graf. (Bylinné čaje môžu tiež obsahovať antioxidanty, ale o nich je menej známe, hovorí Weisburger.)

„V laboratóriu sme zistili, že zelený a čierny čaj má rovnaké množstvo polyfenolov,“ hovorí WebMD. „Zistili sme, že oba typy čaju blokujú poškodenie DNA spojené s tabakom a inými toxickými chemikáliami.“

Pozrite sa na Japonsko a Čínu. „Majú oveľa menej ochorení srdca a nemajú určité druhy rakoviny, ktorými my v západnom svete trpíme,“ hovorí Weisburger.

Zelený čaj, čierny čaj:

Existuje dosť konzistentné množstvo dôkazov naznačujúcich, že čaj je prínosom. Čaj je veľmi bohatým zdrojom špecifického antioxidantu nazývaného flavonoidy.“

Detoxikačný účinok týchto antioxidantov chráni bunky pred voľnými radikálmi, poškodením, ktoré môže viesť k tvorbe krvných zrazenínateroskleróze a rakovine , hovorí Weisburger.

Väčšina výskumov ukazuje, že ľudia, ktorí ich pijú dve poháre denne, majú menej ochorení srdca a mozgovú príhodu, nižšiu celkovú hodnotu LDL (často nazývaný „zlý“) cholesterol a rýchlejšie sa zotavujú z infarktu.

Niektoré laboratórne testy tiež ukazujú, že čierny a zelený čaj môže pomôcť:

Ďalšie malé štúdie zistili, že antioxidanty z pitia čaju môžu pomôcť predchádzať rakovine kože. Existuje tiež dôkaz, že čajové extrakty aplikované na pokožku (v mlieku) môžu zabrániť poškodeniu slnkom, ktoré vedie k rakovine kože.

Celý tento výskum naznačuje, že ak chcete urobiť niečo dobré pre seba, pite čaj. „Neobsahuje žiadne kalórie a veľa polyfenolov, ak pijete čaj, nepijete sódu – to je skutočný prínos, voda vám nedáva tieto polyfenoly,“ hovorí Blumberg.

Weisburger odporúča piť šesť až desať šálok čierneho alebo zeleného čaju po celý deň, počnúc raňajkami. Ak potrebujete, prejdite na poobedňajší čaj.

ZDROJ.webmd.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>