8 druhov zeleniny, ktorú si môžete znovu a znovu vypestovať priamo v kuchyni

Len málo ľudí si myslí, že čerstvé zelené a dokonca aj niektoré zeleniny nemusia byť zakúpené zakaždým. Pretože sa dajú ľahko pestovať doma bez väčších ťažkostí. 

  • Všetci milujeme čerstvé zelené, pretože to je ona, kto môže nielen obohatiť naše jedlo s vitamínmi, ale tiež dať mu veľmi osobitnú chuť a vôňu. Zdieľame triky, ktoré vám pomôžu vychutnať si zeleň po celý rok.

8 druhov zeleniny, ktorá bude opäť rásť 

1. Cesnak

Cesnak dobre vyklíči a môže rásť ďalej v pohári vody. Cesnakové výhonky sú veľmi jemné chuti, môžu byť bezpečne pridané do šalátov a omáčok.

2. Šalát

Šalát ožije znovu, ak ho budete niekoľko dní držať vo vode, aby voda pokrývala polovicu rastliny. Po tomto sa objavia nové listy a rastlina bude opäť zasadená do zeme.

3. Čínska kapusta

V dobre osvetlenej miestnosti umiestnite koreň rastliny do vody. Uchovávajte ho 1-2 týždne, po ktorých môžete transplantovať kapustu do hrnca. Tam rastie do plnej kapusty.

4. Koriander

Koriander dobre vyklíči vo vode. Pokúste sa ho zasadiť a voňavé výhonky vás okamžite potešia zeleňou.

5. Zelená cibuľa

Zelená cibuľa bude opäť rásť, ak zostane v malom pohári s koreňmi vo vode. Miestnosť, kde bude rásť, by mala byť dobre osvetlená.

6. Mrkva

Rezané vrcholy mrkvy klíčia dobre vo vode. Radi vás potešia jasnými zelenými šalátmi.

7. Bazalka

Umiestnite malý kúsok bazalky 3-4 cm dlhý v pohári vody na priamom slnečnom svetle. Keď sa výhonky zdvojnásobia, do pôdy môžete zasadiť rastlinu. Bazalka bude opäť svieža a zdravá.

8. Zeler

Odrežte základ zeleru a umiestnite ho do taniera s teplou vodou na slnku. Listy budú rásť uprostred základne, potom môžete transplantovať. 

ZDROJ:econet.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>